Hurtigt, eksotisk: Æg i Madeira
Æg i Madeira en lækker og lidt eksotisk ret. Den kan serveres som en tapa eller en forret til påskemiddagen eller til frokosten og sildebordet.
Ingredienser
til æg i Madeira:
- 4 æg
Gelé:
- 3 dl vand
- 1½ terning klar bouillon
- 1 spsk estragoneddike
- 4 spsk Madeira
- 4 blade husblas
Pynt:
- 4 toppe frisk estragon
Tilberedningstid: 45 minutter
Gelering: 4 timer.
Til retten skal du bruge 4 små souffléforme. Kopper kan også bruges. Jeg har brugt 4 cylindre i rustfri stål på 6 cm i diameter og 4 stykker kagefolie 6 cm i højden til at fore cylindrene med. Cylindrene har jeg stillet i små souffléforme.
Se også min opskrift på tomattærte med ansjos.
Jeg har også en opskrift på flutes, i denne artikel om brøds betydning for et måltid i almindelighed.
Madeira er en portugisisk hedvin, som stammer fra øen Madeira. Madeira ligger ud for Afrikas vestkyst, lidt nord for Gran Canaria.
Vinen laves i flere typer. De mere tørre bruges mest til aperitif. De mellem og helt søde passer bedst til dessertvin.
Madeira blev serveret til damerne i Matador, mens herrerne fik en tør sherry. Madeira har en lidt mere vinøs smag end sherry.
Tilberedning:
Æg i Maderia til 4 personer
Kog æggene hårde. Lad dem køle helt af.
Sæt husblassen i koldt vand i ca 10 minuttter.
Kom vand og bouillonterning i en kasserolle og kog det op. Tag kasserollen af varmen og rør estragoneddike og Madeira i bouillonen.
Tag husblassen op af vandet og knus den let med hånden. Rør den i den varme bouillon.
Lad bouillonen køle af på køkkenbordet.
Stil formene i køleskabet, så de er kolde, når bouillonen hældes i.
Hvis du bruger cylindre, så kom lidt af den afkølede bouillon i bunden af formen for at forsejle bunden, så bouillonen ikke løber ud af cylinderen. Stil formene i køleskabet igen og lad bouillonen blive stiv.
Tag formene ud og læg et æg i hver form. Hæld bouillon over ægget, så det er helt dækket. Læg den friske estragon oven på ægget, og sørg for at den bliver dækket af bouillonen.
Stil æggene i køleskabet og lad dem stå i min 4 timer.
Tag æggene ud og anbring geléæggene på et fad.
Hvis de er tilberedt i soufféforme eller kopper kan man servere æggene i formene.
Hvis de er tilberede i cylindre med kagefolie. Løftes røret af og kagefolien løsnes forsigtigt fra geléen.
Server æggene med et godt brød til.
Skriv et svar