Hurtigt, eksotisk: Æg i Madeira

Æg i Madeira en lækker og lidt eksotisk ret. Den kan serveres som en tapa eller en forret til påskemiddagen eller til frokosten og sildebordet.

Æg i Madeira

Ingredienser
til æg i Madeira:
  • 4 æg
Gelé:
  • 3 dl vand
  • 1½ terning klar bouillon
  • 1 spsk estragoneddike
  • 4 spsk Madeira
  • 4 blade husblas
Pynt:
  • 4 toppe frisk estragon

Tilberedningstid: 45 minutter
Gelering: 4 timer.

Til retten skal du bruge 4 små souffléforme. Kopper kan også bruges. Jeg har brugt 4 cylindre i rustfri stål  på 6 cm i diameter og 4 stykker kagefolie 6 cm i højden til at fore cylindrene med. Cylindrene har jeg stillet i små souffléforme.

Se også min opskrift på tomattærte med ansjos.

Jeg har også en opskrift på flutes, i denne artikel om brøds betydning for et måltid i almindelighed.

Streg

Madeira er en portugisisk hedvin, som stammer fra øen Madeira. Madeira ligger ud for Afrikas vestkyst, lidt nord for Gran Canaria.

Vinen laves i flere typer. De mere tørre bruges mest til aperitif. De mellem og helt søde passer bedst til dessertvin.

Madeira blev serveret til damerne i Matador, mens herrerne fik en tør sherry. Madeira har en lidt mere vinøs smag end sherry.

Tilberedning:
Æg i Maderia til 4 personer

Kog æggene hårde. Lad dem køle helt af.

Sæt husblassen i koldt vand i ca 10 minuttter.

Kom vand og bouillonterning i en kasserolle og kog det op. Tag kasserollen af varmen og rør estragoneddike og Madeira i bouillonen.

Tag husblassen op af vandet og knus den let med hånden. Rør den i den varme bouillon.

Lad bouillonen køle af på køkkenbordet.

Stil formene i køleskabet, så de er kolde, når bouillonen hældes i.

Hvis du bruger cylindre, så kom lidt af den afkølede bouillon i bunden af formen for at forsejle bunden, så bouillonen ikke løber ud af cylinderen. Stil formene i køleskabet igen og lad bouillonen blive stiv.

Tag formene ud og læg et æg i hver form. Hæld bouillon over ægget, så det er helt dækket. Læg den friske estragon oven på ægget, og sørg for at den bliver dækket af bouillonen.

Stil æggene i køleskabet og lad dem stå i min 4 timer.

Tag æggene ud og anbring geléæggene på et fad.

Hvis de er tilberedt i soufféforme eller kopper kan man servere æggene i formene.

Hvis de er tilberede i cylindre med kagefolie. Løftes røret af og kagefolien løsnes forsigtigt fra geléen.

Server æggene med et godt brød til.

Æg i Madeira og et godt flute

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: