Skinke af sortfod med rygeostecreme

Tapa med spansk skinke som smelter på tungen og rygeostecreme. En simpel tapa, næsten som den serveres i en almindelig spansk bar, hvis du bestiller en øl. Dér vil skinken dog nok blive serveret på et stykke brød med olivenolie.

Skinke af sortfodsgris

Ingredienser:
  • 3 spsk rygeost
  • 3 spsk mayonnaise
  • 3 spsk creme fraiche 18 %
  • 200 g skinke

Du kan servere et godt madbrød til, f.eks. dette brød af Ølandshvede.

Ølandshvedebrød

Tilberedelse:
4 skinke-tapas med
rygeostecreme.

Rør ingredienserne sammen til en jævn creme. Server cremen til sortfodskinken.

Denne skinke fortjener det bedste tilbehør. Rygeostecremen passer rigtig godt til denne skinke af fritgående iberisk sortfods-gris, som vi fik af en af min mands mangeårige venner, globetrotteren, jægeren, jordomrejseren, journalisten, forfatteren, foredragsholderen m.m. Freddy Wulff, som besøger os ind imellem.

Skinke er for spanierne det samme som kaviar for russerne. Enhver spanier med respekt for sig selv har en lufttørret skinke, som de skærer af.

Spanierne bliver fornærmet, hvis man sammenligner den italienske parmaskinke med den spanske skinke. Der er selvfølgelig stor forskel i kvaliteten på de skinker man kan købe, hvilket afspejler sig i prisen.

Skinkerne smager helt forskelligt afhængig af om grisene er tamme, sortfod eller vildsvin, som enten har gået inden døre eller uden for og rodet i jorden.

Skinken af de fritgående grise bliver mere mør. Skinken fra sortfod smelter på tungen og smager som en himmerrigsmundfuld.

De spanske skinker kaldes Serranoskinke. Personligt kan jeg bedst lide spanske skinker. De er knapt så beske som de italienske.

Skinke

 

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: