Pizza’er med pesto, kartofler og skinke

Basilikumpesto, kartofler og spansk skinke er fantastisk på tynde pizza’er. Hvis du ønsker variation af pizza-repertoiret, så skal du prøve denne opskrift. Jeg har tilberedt tre forskellige variationer med basilikumpesto, kartofler, spansk skinke (serrano) og feta.

Pizza med kartoffel og feta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denne grunddej, som jeg bruger til pizzaer er utrolig nem at have med at gøre. Den skal bare ligge koldt i minimum 10 timer. Det kræver selvfølgelig lidt planlægning. Men dejen kan hurtigt æltes sammen og formes som boller dagen før og lægges på køl. Så er den lige til at rulle ud.

Pestoen kan også tilberede dagen inden.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 pizzaer med 3  variationer. Den 4. pizza lavede jeg med pesto, kartofler og feta.

Grunddej
til pizza:
  • 2 1/2 dl koldt vand
  • 5 g gær
  • 400 g hvedemel
  • 10 g fint havsalt
  • 1/2 dl olivenolie
Pesto:
  • 3 håndfulde basilikumblade.
  • 1 1/2 dl olivenolie.
  • 3 mellemstore fed hvidløg.
  • 30 g parmesan.
  • 15 g pinjekerne.
  • evt et nip salt.
Pizzafyld:
  • 4 mellemstore kartofler.
  • 300 g revet mozzarella.
  • 100 g feta.
  • 100 g spansk skinke (Serrano).
  • Oregano (tørret).
  • Chiliflager.
  • salt og peber.
  • 100 g sorte oliven (et lille glas).
Tilberedningstid:

Dej: 15 minutter.
Hævetid: Min 10 timer gerne et døgn.
Forberedelse af tilbehør: 30 minutter.
Bagetid: 6 minutter.

Jeg bager pizzaerne på en bagesten ved 225 grader varmluft.
Man kan sagtens bage pizzaerne på en bageplade med bagepapir.

Tilberedning af pizza

Pizza grunddej:

1 Opløs gæren i vandet og bland de øvrige ingredienser i. Ælt dejen godt sammen, til det bliver en smidig og relativ fast dej. Del dejen i 4 stykker og form dem som boller.

2 Læg dem på en melstrøet tallerken. Kom husholdningsfilm over og sæt pizzabollerne på køl til næste dag.

Basilikumpesto:

Kan tilberedes dagen før samtidig med grunddejen.

1 Rens hvidløgsfeddene, skær parmesanen i mindre stykker. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor. Blend det til en lidt grov og jævn pesto. Smag eventuelt pestoen til med lidt salt.

2 Kom pestoen i en skål med låg og sæt den i køleskabet, hvis den er tilbedt dagen før.

Anretning og bagning af pizzaerne:
Kartofler:

1 Kartoflerne vaskes godt og skæres i tynde skiver. Jeg bruger et mandolinjern.

2 Sæt vand over i en gryde med lidt salt i. Når vandet koger kommes kartoffelskiverne i. Kartoffelskiverne skal koge ca 2 minutter efter at vandet er kommet i kog igen.

3 Hæld kartoflerne i et dørslag og lad dem køle lidt af.

4 Sæt en bagesten i ovnen, hvis du bager på bagesten. Tænd ovnen på 225 grader varmluft.

Jeg anretter alle ingredienser i små skåle, så det hele er klart til at anrette pizzaerne, når de er rullet ud.

5 Skær serrano skiverne i mindre stykker.

Tilberedning og grundfyld til alle pizzaer:

6 Rul pizzabollen ud på et melstrøet bord til en tynd plade. Smør basilikumpesto på dejen. Lad et par cm være fri hele vejen rundt.

7 Strø revet mozzarella oven på pestoen. Strø oregano, chiliflager, salt og peber oven på.

1. Pizza med kartoffelskiver og serranoskiver

1 Fordel kartoffelskiver oven på, så de dækker mozzarellaen. Fordel nogle serranoskiver og sorte oliven oven på.

2 Sæt pizzaen i ovnen og bag den ca 6 minutter.

2. Pizza med Basilikumpesto og Serranoskinke og feta:

1 Fordel Serranoskiver på fyldet.

2 Smulr 1/3 af fetaen over og drys til sidst sorte oliven over.

3. Pizza med basilikumpesto, kartofler og feta:

1 Fordel kartoffelskiver oven på fyldet.

2 Smulr 1/2 af fetaen over og drys til sidst sorte oliven.

Duften af basilikum er livgivende for mig. Når man bare rører bladene kommer denne liflige duft, som pirrer sanserne. Det giver pizzaer en helt ny dimension.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: