Salat med rucola og Serranoskinke

Rucola-salat er forår for mig. Jeg tager lidt forskud på salatsæsonen med denne rucola-salat med Serranoskinke. Det er en skøn forårsbebuder. En dejlig kraftigt smagende frokostsalat serveret med et godt brød til. Et godt indslag  til forårsfrokosten. Rucola med sin let bitre smag passer godt til Serranoskinken.

Rucola-salat

 

Ingredienser
til rucolasalat
til 4 personer
  • 75 g ruccola
  • 2 tomater
  • 150 g Serranoskinke
  • 100 g feta
  • 1 rød peberfrugt
  • 1/2 agurk
  • 50 g pistacienødder
  • 10 g smør til stegning
Pesto:
  • 2 håndfulde basilikumblade
  • 1 dl god koldpresset olivenolie
  • 20 g pinjekerner
  • 3 fed hvidløg
  • 30 g parmesan
  • Revet skal af 1/2 citron

Tilberedningstid: 30 minutter.

Skinken har jeg hjembragt fra Spanien, hvor lufttørret skinke for spanierne er det samme som kaviar for russerne. (Link til en anden historie på bloggen om spansk skinke)

Jeg serverer pesto til som dressing.


 

Tilberedning af
rucola-salat

Start med at tilberede pestoen.

Pesto:

Rens hvidløgsfeddene. Skær parmesanen i mindre stykker. Riv skallen af citronen.

Kom alle ingredienser i en foodprocessor eller minihakker. Hak pestoen til den er blevet jævn.

Hvis man ønsker en lidt grovere pesto, kan man tilberede den i en morter. Det kræver lidt mere arbejde.

Kom pestoen i en skål.

Salat:

Skyl rucola’en og tør den godt. Anret rucola’en på et fad.

Skær skinken i mundrette bidder og anret den ovenpå ruccolaen.

Skyl peberfrugten. Skær den igennem på langs og fjern de hvide kerner og det hvide i peberfrugten.

Skær ultra tynde skiver af peberfrugten. Jeg har brugt en karatoffelskræller.

Skyl agurken og skær den igennem på langs. Skær ultra tynde skiver på langs af agurken på den smalleste side.

Skyl tomaterne og hak dem groft.

Varm smørret på en pande og lade det bruse af. Steg pistacienødderne i smørret til de der blevet gyldne. Tag panden af varmen.

Fordel de hakkede tomater over salat og skinke.

Smulrer fetaen hen over salaten.

Sno de tynde skiver peberfrugt om fingeren og anret dem oven på fetaen.

Gør det samme med agurkeskiverne.

Drys til sidst pistacienødderne over.

Fordel 4 spsk pesto over salaten lige inden serveringen.

Server et godt brød til – Ølandshvede bagt med surdej.

Jeg har masser af salatopskrifter her på bloggen. Har du f.eks. prøvet min Grønkålsalat med laks?

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: