Lækre rustikke flutes med fuldkorn og surdej

Disse flutes har jeg bagt med fuldkorns ølandshvedemel og surdej, som giver dem en dejligt smag, en sej krumme og en sprød skorpe.

Flutes

Ingredienser:
Tilberedningstid:

Æltning: 20 minutter.
Hævetid: 12 – 24 timer.
Bagning: 12 – 15 minutter ved 230 grader.

Flutene kan fryses.

Tilberedning: 6 flutes.

Dag 1:

Kom alle ingredienser i en skål og ælt dejen til den kan klare en glutentest. Det er nemmest at ælte på en røremaskine. Men det kan også lade sig gøre at ælte dejen i med hænderne. Det kræver noget tålmodighed og håndkraft.

Kom husholdningsfilm over skålen og sæt dejen på køl til næse dag.

Glutentest:

Skyl hænderne med koldt vand og hold dejen op mellem hænderne og spred den langsomt ud til den bliver næsten gennemsigtig. Hvis dejen hænger sammen er den klar.

Se videoinstruktion her:

Dag 2:

Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

Kom dejen ud på et melstrøet bord og kom hvedemel oven på dejen. Slå dejen ned til en flad plade.

Fold den ene side ind over den anden og bank den let flad med hånden. Gentag en gang til og fold dejen sammen til en pølse.

Del dejen i 6 stykker og rul dem til flutes så de kan ligge 3 flutes på en bageplade beklædt med bagepapir.

Skær 3-4 ridser i flutenes og drys med lidt hvedemel.

Bag flutenes i ca 12 – 15 minutter ved 230 grader til de er gyldne.

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: