Flutes med fuldkorn og surdej
Flutes med fuldkorn og surdej er bagt med fuldkorns ølandshvedemel og surdej, som giver dem en dejligt smag, en sej krumme og en sprød skorpe.
Dejen er æltet på maskine. Hvis du ikke har en maskine vil jeg foreslår at du ælter dem efter den gammeldags franske metode med autolyse, eau de bassinage og foldning. Du finder metoden her.
Ingredienser:
6 stk flutes.
- 200 g surdej. Se vejledning til surdej her.
- 5 dl vand.
- 10 g gær.
- 200 g fuldkornsølandshvede.
- 600 g god hvedemel.
- 15 g salt.
Tilberedningstid:
Æltning: 20 minutter.
Hævetid: 12 – 24 timer. og 30 minutter.
Bagning: 12 – 15 minutter ved 230 grader.
Glutentest:
Skyl hænderne med koldt vand og hold dejen op mellem hænderne og spred den langsomt ud til den bliver næsten gennemsigtig. Hvis dejen hænger sammen er den klar.
Se videoinstruktion her:
Tilberedning:
Flutes med fuldkorn og surdej
Dag 1:
1 Kom alle ingredienser i en skål og ælt dejen til den kan klare en glutentest.
Det er nemmest at ælte på en røremaskine. Men det kan også lade sig gøre at ælte dejen i med hænderne. Det kræver noget tålmodighed og håndkraft.
2 Kom husholdningsfilm over skålen og sæt dejen på køl til næse dag.
Dag 2:
3 Kom dejen ud på et melstrøet bord og drys hvedemel oven på dejen. Del dejen i 6 stykker
Formning af flute:
4 Træk dejen ud til en flad plade. Fold den ene side ind over den anden og tryk den let flad med hånden. Gentag en gang til og fold dejen sammen til en pølse.
5 Rul forsigtig dejen ud til en længde på 35 cm.
6 Anbring dine flute på en bageplade med bagepapir. Dæk flutene til med et klæde og lad dem hæve 30 minutter
7 Skær 3-4 ridser i flutenes og drys med lidt hvedemel.
8 Bag flutenes i ca 12 – 15 minutter ved 230 grader til de er gyldne.
Flutene kan fryses.
Se også min opskrift på Surdejsboller med rosiner.
Skriv et svar