Joconde-lagkage med brombær

Jaconde-lagkage med brombær en fantastisk lagkage sammensat af Joconde bunde og brombærmousse overtrukket med brombærgelé. En Joconde-bund er en tynd mandelbund opkaldt efter den franske betegnelse for Mona Lisa maleriet, som betegnes som en Joconde.

Lagkage joconde

Joconde-bundene giver lagkagen en lækker mandelsmag og lagkagen bliver mere en komplet kage med den faste tynde bund.

Mit barnebarn Osvald elsker gele og det første han konstaterer, når han kommer ind ad døren er. ‘Vi skal jo bage en kage, og jeg foreslår at det bliver en kage med rød gelé’.

Helst skal kagen have form af et hjerte og helst skal den lægges sammen med slik.

Denne lagkage med brombærmousse er godt alternativ, som han kan acceptere.

Det er måske lige i overkanten af, hvad man kan bage med et barn på 4 år. Men Osvald er tålmodigheden selv, når det kommer til kagebagning. Vel at mærke, hvis han kan forestille sig kagen, og det han kan forestille sig er lækkert.

Der er mange processer i denne kage, så der skal virkelig tålmodighed til.

Ingredienser:

Du skal bruge en springform på 22 cm.

Joconde lagkage-bunde:
  • 35 g smør.
  • 3 mellemstore æg.
  • 100 g sukker.
  • 100 g mandelmel.
  • 4 æggehvider.
  • 35 g sukker.
Brombærpuré:
  • 600 g brombær (frosne kan fint bruges, men skal tøs op for brugen).
  • 200 g sukker.
Brombærmousse:
  • 3 blade husblas.
  • 4 æggeblommer.
  • 400 – 500 g brombærpuré.
  • 3 dl piskefløde.
  • 1 1/2 æggehvide.
  • 20 g sukker.
Brombærgelé:
  • 4 blade husblas.
  • 150 g brombær.
  • 50 g sukker.
  • 3 dl vand.

Tilberedningstid: 2 timer.

Bagetid: 4 minutter.
Afkøling: 2-3 timer.

Lagkage er et hit hos mit barnebarn

Tilberedning:
Lagkage med Joconde-bunde

Joconde lagkagebunde:

1 Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

2 Smelt smørret i en gryde og stil til side.

3 Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt mandelmelet og sigt melet i. Rør det godt sammen.

4 Del æggene i blommer og hvider og stil blommerne til side.

5 Pisk æggehviderne stive med sukkeret. Vend hviderne i dejen og rør det smeltede smør i til sidst.

6 Læg bagepapir på to bageplader og fordel dejen på de to plader i et lag på max 1 cm i tykkelsen. Bag bundene i den forvarmede ovn i ca 8 – 10 minutter. Hold godt øje med bundene under bagningen og tag dem ud, når de er gyldne og faste.

7 Lad bundene køle af på bagepladerne og skær to runde bunde ud på størrelse med en springform på 22 cm.

Brombærpuré og brombærmousse

8 Udblød husblassen i koldt vand i ca 10 – 20 minutter.

9 Blend brombær og sukker til en puré. Si puréen gennem en sigte, så kernerne skilles fra puréen.

10 Tag 4 spsk af brombærpuréen fra til at væde Jocondebundene med.

11 Pisk æggeblommerne godt sammen.

12 Kog brombærpuréen op. Hæld den kogene puré over æggeblommerne under piskning.

13 Vrid husblassen fri for vand og kom den i den varme puré.

14 Pisk straks brombærpuréen til den bliver luftig og afkøles til stuetemperatur.

15 Pisk fløden til en let skum. Pisk æggehviderne stive med sukkeret.

16 Vend flødeskummet  i brombærpuréen og derefter røres de piskede æggehvider i til en jævn skum.

17 Fór springformen med husholdningsfilm helt op til kanten.

18 Læg en af jocondobundene nederst i springformen. Fordel 2 spsk brombærpuré på bunden.

19 Fordel halvdelen af brombærmoussen over bunden. Læg den anden bund oven på.

20 Fordel 2 spsk brombærpuré oven på bunden. Fordel derefter resten af brombærmoussen over.

21 Læg husholdningsfilm over kagen og stil den på køl ca 2-3 timer.

Brombærgelé:

22 Udblød husblassen i koldt vand i 10 – 20 minutter.

23 Kog brombær, sukker og vand op. Lad brombærrene koge i ca 15 minutter.

24 Si bærrene fra og hæld saften tilbage i gryden. Vrid husblassen fri for vand og smelt den i den varme saft.

25 Lad saften køle af på køkkenbordet til den begynder at tykne.

26 Tag kagen ud af køleskabet og fjerne husholdningsfilmen. Fordel den afkølede saft på kagen og stil kagen på køl igen til geléen er stivnet helt.

Servering:

Tag kagen ud af formen og server kagen på et flot kagefad.

Streg

Jeg har flere lagkage-varianter på bloggen. Har du set denne?

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: