Rosenkål-tærte: Bittert og lækkert

Rosenkål er efter min mening en overset grøntsag eller kål, som ofte bliver afvist kategorisk på grund af den lugt man forbinder med kogt rosenkål. Jeg er vild med rosenkål i alle mulige variationer. Jeg må have arvet det fra min mor, som modsat de fleste af familiemedlemmerne, elskede denne kål. Det betød at hun for det meste tilberedte og spiste rosenkål, når hun var alene hjemme. Det har jeg også arvet…

Rosenkål-tærte med tilbehør

 

Ingredienser:
Tærte med rosenkål.

Tærtedej:
  • 50 g grahamsmel.
  • 175 g hvedemel.
  • 1 knsp salt.
  • 1½ dl olivenolie.
  • 2 spsk vand.

Ælt dejen hurtigt sammen og lad den hvile ½ time, så den kan samle sig. Den bliver lettere at håndtere, når den har hvilet. Rul dejen ud og kom den i en tærteform på ca 25 cm i diameter.

Fyld:
  • 200 g rosenkål.
  • 3 æg.
  • 1 dl Fraiche 9%.
  • 2 dl mælk.
  • Reven skal af ½ citron.
  • 1 tsk muskatnød.
  • ½ tsk tabasco.
  • 1 dl revet havgus.
  • Salt og peber.

Tærtefadet er 25 cm i diameter.

 

Opskrift:
Tærte med rosenkål

Rens rosenkålen og skær dem i halve. Koges i let saltet vand i 10 minutter.

Pisk æg, mælk og krydderierne sammen. Fordel rosenkålene i tærten og hæld æggeblandingen over rosenkålen. Riv havgus-ost over tærten.
Bages i 30 min ved 200 grader varmluft.

Serveres med frisk rød spidskål med en olie/eddikedressing.

Rosenkål er en smuk grøntsag med den flotte grønne farve og de mange fine lag. Og så synes jag at den smager fantastisk med sin let bitre smag.

Nu har jeg besluttet mig for at finde ud af at tilberede denne skønne danske kål i nogle variationer, som kan friste min dejlige mand Karsten, som er en af dem, det kategorisk nægter at se det skønne i denne grøntsag, som en relevant ingrediens i maden.

Det er dog vigtigt, at rosenkålen ikke bliver for gennemkogt, så kålsmagen ikke får overtaget. Rosenkålen kan også spises rå i mindre stykker i en salat.

I denne opskrift er rosenkålen pakket ind som fyld med æg og nogle kraftige krydderier. Tærtebunden er bagt med en blanding af hvedemel og grahamsmel. Det passer fint til rosenkålens rustikke smag.

Rosenkål-tærte

Streg

Jeg har mange forskellige tærter her på bloggen. Har du f.eks. prøvet min Spinat-tærte? Se opskriften her.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: