Oksemørbrad, bearnaise og egne chips

Hjemmelavede chips af kartofler og courgette er et nemt og sjovt at lave når man nu er i gang med oksemørbrad og hjemmerørt bearnaise. Det er et lækkert tilbehør. De hjemmelavede chips kan også serveres som snack med en aioli.

Oksemørbrad med bearnaise og hjemmelavede chips

Ingredienser

  • 4 oksemørbrad på hver 150 g.
  • 20 g smør.
  • 4 spsk olivenolie.
Chips:
  • 4 kartofler.
  • 1 courgette.
  • ½ ltr rapsolie.
  • Salt.
Bearnaise:

Bearnaise essens:

  • 2 små skalotteløg – ca 2 spsk hakket.
  • 2 spsk estragoneddike.
  • 4 spsk vand.
  • 2 spsk frisk hakket estragon.

Bearnaise sauce

  • 200 g smør.
  • 2 spsk bearnaiseessens.
  • 2 æggeblommer.
  • 4 spsk hakket estragon.
  • Salt og peber.
Salat af savoykål
  • ½ savoykål.
  • ½ gul peber.
  • ½ rød peber.
  • 1 lille rødløg.
Dressing
  • 4 spsk olivenolie.
  • 1 spsk Crema all “Aceta Balsamico DI Modena IGP” (Coop)
  • Salt og peber.

Tilberedningstid i alt: 60 minutter
Kogning af chips: 20 minutter
Bearnaise: 20 minutter

Oksemørbrad
til 4 personer med
hjemmelavet bearnaise
og hjemmelavede chips

Oksemørbrad med bearnaise og hjemmelavede chips

Start med at tilberede salaten af Savoykål med grillet rød og grøn peber krydret med en dressing af crema all balsamico og olivenolie.

Kartoflerne og courgetten skæres tyndt på et juliennejern og koges ganske få minutter i rapsolie i en lille kasserolle.

Bearnaise-sovsen tilberedes til sidst inden bøfferne steges. Bearnaise er aldrig brændende varm, så du skal være tilfreds med at den bare er lun.

1. Bearnaise-essens:

Rens og hak skalotteløgene fint. Skyl og hak estragonen. Kom løg og estragon i en lille kasserolle sammen med estragoneddike og vand. Kog det op og lad det koge ind til ca det halve. Si løgene og estragonen fra. Stil det til side.

Sæt smørret over i en kasserolle og lad det smelte under svag varme. Når det er smeltet hældes det klarede smør på en kande. Det klarede smør er det der bliver tilbage, når mælkepartiklerne er faldet til bunds.

2.  Savoykålsalat

Snit savokålen fint, skyl den og lad den dryppe af.

Fjern kernerne og de hvide strenge i den røde og gule peberfrugt. Sæt dem under grillen i ovnen med skindsiden op og gril dem til skindet er blevet branket.

Tag dem ud og læg dem i en plastikpose i ca 10 minutter. Nu kan du trække skindet af. Skær tynde strimler af peberfrugterne.

Rens rødløget og skær det i tynde ringe.

Salat af savoykål

Anbring savoykålen på et fad eller i en skål. Fordel strimlerne af peberfrugten over og pynt med rødløg.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

3. Chip af kartofler og chips

Skyl og børst kartoflerne rene. Skyl courgetten godt.

Skær kartoflerne og courgetterne i tynde skiver.

Varm rapsolien op i en kasserolle. Når olien er varm steges først kartoflerne. Steg den samlede mængde kartofler over et par gange, afhængig af kasserollens størrelse. Når kartoflerne er blevet gyldne tages de op og lægges på en rist eller en si, så kartoflerne holder sig sprøde. Strø straks fint salt på.

Steg derefter courgetteskiverne på samme måde.

4. Bearnaisesauce

Pisk æggeblommerne sammen med bearnaiseessensen i en kasserolle under svag varme til den skummer og tykner.

Nu skal det klaredes smør piskes i. Hæld smøret i en tynd stråle, mens der piskes. Saucen må under ingen omstændigheder koge. Tag gryden af varmen en gang i mellem, så den ikke blive for varm.

Bearnaise-sauce bliver aldrig rygende varm.

Når Saucen begynder at blive tyk, tages kasserollen af varmen. Kom den hakkede estragon i bearnaisen og smag til med salt og peber.

Jeg kommer den færdige bearnaise i et tykbundet støbejernssmørnæb, som sættes over et fyrfad.

5. Oksemørbrad

Varm smør og olivenolie op på en pande og steg bøfferne 2 – 3 minutter på hver side. Drys med salt og friskkværnet peber, når du vender bøfferne.

Server bøfferne med chips og bearnaise samt savoysalaten.

Streg

Bøf er godt. Har du prøvet min opskrift på peberbøf?

 

 

 

 

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: