CrepeSuzette – lækkert, eksklusivt

CrepeSuzette er en fransk dessert, som på en restaurant flamberes ved bordet. Det er en mageløs dessert, hvor smagen af appelsin, likør og rom smages i pandekagerne. Flamberingen er en væsentlig del af serveringen.  Jeg holder som regel en lille pause mellem hovedret og desserten og inviterer gæsterne ud i køkkenet, når retten skal flamberes.CrepeSuzette flambering

Ingredienser:

Crepe-dej:
  • 1 æg.
  • 1 æggeblomme.
  • 1 knsp salt.
  • 1 spsk rørsukker.
  • 120 g mel.
  • 2½ dl mælk.
  • ½ dl piskefløde.
  • 1 spsk rom.
  • Reven skal af ½ citron.
  • 1½ spsk smeltet let brunet smør.
  • Smør til stegning.
Sovs:
  • 3 spsk sukker.
  • Revet skal af 1 appelsin.
  • Saft af 2 appelsiner.
  • 1 stor spsk smør.
Flambering:

Tilberedelsestid: 40 minutter
Hviletid for dejen: 30 minutter

Der skal bruges 2 pander. En på 15 cm og en større til selve flamberingen.

CrepeSuzette

Pandekagerne kan bages i god tid inden og det hele gøres klar inden man flamberer.

Tilberedning:
12-16 CrepeSuzette

Pisk æg og æggeblommer sammen. tilsæt salt, sukker, mel og lidt af mælken. Pisk dejen glat.

Tilsæt resten af mælken og fløden lidt af gangen, derefter rommen. Pisk til sidst den let brunede smør i.

Lad dejen hvile ½ time.

Steg Crepenes i smør på en lille stegepande på ca. 15 cm. De skal gerne være rimelig tynde. Hold dem lune.

Sovs:

Sovsen laves umiddelbart inden flamberingen på den pande, som bruges til flamberingen.

Skyl appelsinen og riv skallen. Kom sukker og den revne appelsinskal på panden. Pres saften af appelsinenerne og hæld det på panden til sukker og appelsinskal. tilsæt smørret.

Varm panden op og lad sovsen simre et par minutter.

Vend pandekagerne i sovsen en af gangen og fold dem sammen to gange. De anbringes langs kanten af panden halvt over hinanden, så de kommer til at ligge som en cirkel på panden.

Hæld rom og Grand Marnier over pandekager og drys sukker over. Sluk for emhætten og sæt en tændstik til. Lad flammerne dø hen.

CrepeSuzette

Server de varme CrepeSuzette på opvarmede tallerkener.

Streg

Franskmændene er gode til bagte desserter. Har du prøvet min opskrift på Profiteroles med vaniljecreme?

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: