Briocher som burgerboller

Lette og luftige briocher er lækre til burgerboller i alle variationer. Denne opskrift er et ideelt alternativ til de lidt grovere burgerboller som jeg tidligere har givet bageopskrift på. Bollerne er bagt med masser af æg og smør, som giver dem deres karakteristiske gule krumme.

Briocher - et godt lidt lettere alternativ til burgerboller

Ingredienser:

Fordej:
  • 1½ dl koldt vand
  • 20 g gær
  • 260 g hvedemel

Briochedej:

  • 1 dl mælk
  • 775 g mel
  • 10 g salt
  • 12 mellemstore æg
  • 300 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 sammenpisket æg til pensling

Tilberedningstid: 2 dage
Hævetid i alt: ca 8 timer

Bageopskrift:
10 briocher

Briocher er en klassisk fransk brødopskrift. Brød eller boller, som formes i flere variationer. Enten bages bollerne sammen i en form til et brød eller de formes som boller med en lille fin bolle oven på.

De nydes i Frankrig som morgenbrød med smør og syltetøj.

Det var selvfølgelig en af prins Henriks foretrukne boller.

Det er tidskrævende at bage briocher. Men man kan fryde sig over resultatet, når de endelig er blevet færdige.

De bages over to dage.

Dag 1

Opløs gæren i vandet. Kom melet i en skål sammen med vand og gær og ælt det godt igennem.

Sæt dejen på køl til dagen efter.

Dag 2

Tag fordejen ud af køleskabet og lad den stå på køkkenbordet et par timer, så den bliver lettere at forarbejde.

Kom mel, mælk, æg, salt og sukker i en anden røreskål og ælt det sammen til en smidig dej. Det er nemmest i en røreskål. Men kan også æltes i hånden.

Skær smørret i små stykker og ælt det ind i dejen lidt af gangen. Ælt til dejen bliver smidig og blød.

Tilsæt fordejen og ælt den godt sammen med dejen til du får en blød dej.

Dejen kan godt være lidt klistret. Men lad endelig være med at komme mere mel i. Der kommer mere mel i dejen, når de lægges ud på køkkenbordet.

Sæt dejen til hævning i 2 timer med et klæde over.

Tag dejen ud af skålen og anbring den på et melstrøet bord.

Drys lidt mel oven på dejen og klem dejen flad.

Lad dejen hvile ½ time på køkkenbordet.

Rul dejen til 2  og del hver dejstykke i 10 stykker og form bollerne.

Læg dem på en bageplade med bagepapir. Tryk dem let flade og lad dem hæve tildækket i ca 2 timer.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg.

Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 12 -15 minutter.

Streg

Jeg har en del opskrifter med burgerboller. Se dem her.

I øvrigt har briochen – som det meste franske mad – sin helt egen historie, som kan være sjovt at læse.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: