Hvide asparges i spansk skinkesvøb

Hvide asparges svøbt i spansk tørret skinke, stegt i smør med en let forårssalat til. Det gælder om at nyde asparges, når det nu er sæson. Jeg serverer en salat af vårsalat, kogt perlebyg, feta, kapers og syltede rødløg – som en tapas, en forret eller en let middagsret.

Hvide asparges med skinkesvøb

Ingredienser:

Hvide asparges
  • 8 hvide friske asparges.
  • 8 skiver tørret spansk skinke.
  • 10 g smør til stegning.
  • 10 g smør til servering.
Salat:
  • 1 pose vårsalat.
  • 8 spsk kogt perlebyg (2 dl perlebyg koges i 4 dl vand).
  • 25 g feta.
  • 4 tsk kapers.
  • 1 spsk frisk hakket mynte.
  • 1 lille gulerod.
  • 1 lille glas syltede rødløg

Opskriften på syltede rødløg er beskrevet i denne artikel, da jeg fik til opgave at komponere nogle tapas til en nytårs-middag. Scroll ca. to-trediedele ned i artiklen, så finder du opskriften på syltede rødløg.

Dressing
  • 4 spsk olivenolie.
  • 1 spsk hvidvinsbalsamico.
  • Salt og peber.

Tilberedningstid samlet ca: 30  minutter.

Kogetid for perlebyg: 25 minutter
Trækketid for perlebyg: 10 minutter
Kogetid for afsparges: 5 minutter
Stegetid for asparges: 5 minutter

Hvide asparges i skinkesvøb

Opskrift:
Tilberedning som
tapas til 4 personer

1. Salat

Start med salaten, så den er klar, så snart aspargesene er stegt.

Sæt 4 dl vand med en smule salt over til at koge perlebyg. Når vandet koger kom da 2 dl perlebyg i vandet og lad det koge i 25 minutter. Sluk for vandet og lad perlebyggen trække i 10 minutter.

Kom perlebyggen i en si og lad den dryppe af og køle af.

Kom vårsalaten i en skål eller fad.

Drys perlebyggen over salaten.

Fetaen smulres og fordeles over salaten. Drys kapers over.

Fordel syltede rødløg over.

Skræl guleroden og brug skrællekniven til at skrælle tynde skiver gulerod, som fordeles over salaten.

Hak den friske mynte og drys den over salaten.

Bland dressingen og hæld den over salaten lige inden servering.

2. Asparges i svøb

De hvide asparges skal først skrælles. Skær det træede af aspargesene og skræl dem. Start lige neden for hovedet af aspargesen.

Sæt vand over i en gryde, som er så stor af aspargesene kan ligge i gryden. Der skal kun lidt vand i bunden. Kom lidt salt i vandet.

Når vandet koger kommes aspargesene i gryden og koges i 5 minutter.

Tag dem op og lad dem dryppe godt af.

Vikl en skive skinke rundt om hver asparges. Smelt smørret på en pande og lade det bruse af.

Steg aspargesene på alle sider i smørret til de er blevet gyldne.

Server dem med smeltet smør og salaten.

Det er aspargestid og jeg forstår godt tyskernes fascination af disse hvide stængler, som det jo egentlig er. De holdes hvide ved at dække dem til med jord – hyppe dem. Ellers bliver de til grønne asparges. Der arrangeres ligefrem asparges-ture i sæsonen, som her fra FDM.

Jeg bliver aldrig træt af at spise hvide asparges. De har en vidunderlig smag og de kan spises i alle mulige afskygninger. Tyskerne drikker øl eller hvidvin til de hvide asparges.

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: