Napolisteak i lemon-chilimarinade

Napolisteak med lemon-chili marinade og persille og lemon marineret pasta, er en lækker sommerret til grillen. Man skal bruge nogle møre entrecôtes som bare skal have nogle minutter på grillen.

Napolisteak

Ingredienser:

    • 4 entrecôtes á 150 g

Der tilberedes en grunddressing, som en gennemgående dressing med nogle flere ingredienser til steaks, pasta og peberfrugter.

Grunddressing:
      • 1 ½ dl olivenolie.
      • 2 fed hvidløg.
      • Saft af 1 citron (¾ dl).
      • Salt og peber.
Marinade til entrecôtes:
      • ½ dl grunddressing.
      • 1 håndfuld persille.
      • ½ lille grøn chili.
Salat:
      • 1 savoykål.
      • 20 g smør.
      • 6 små blade salvie.
      • 2 fed hvidløg.
      • ½ dl revet cheddar.
      • 25 g pinjekerner.
      • 1 tsk olivenolie.
Tilbehør af grøn og gul peber:
      • 1 grøn peber.
      • 1 gul peber.
      • ½ dl grunddressing.
Pasta
      • 180 g spagetti.
      • 1 håndfuld persille.
      • ¾ dl grunddressing.
      • Parmesan til at rive over pastaen,

Man kan gøre alt tilbehøret klart inden bøfferne skal grilles.

Tilberedningstid:

Forberedelse og trækketid: 60 minutter

Tilberedning:
Napolisteak til 4 personer

1. Grunddressing:

Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint. Pres saften af citronen. Bland olivenolien med de hakkede hvidløg, citronsaften og smag til med salt og peber.

2. Marinering af entrecôtes’ene:

Skyl persillen. Rens chilien og fjern kernerne. Kom ½ dl af grunddressingen i en blender sammen med persillen og chilien. Blend det til en jævn konsistens.

Pensl entrecôtes’ene med marinaden og lad den trække på køl ½ time.

3. Grill peberfrugterne på grillen indtil de er blevet næsten helt sorte på skallen. Kom dem i en plastikpose i 10 minutter. Riv skallen af dem og skær peberfrugterne i tynde strimler.

Vend dem i ½ dl af grunddressingen.

4. Savoykål

Skyl savoykålen og fjern eventuelt de yderste blade. Del kålen i 4 dele.

Skyl salviebladene. Rens hvidløgsfeddene og hak dem fint sammen med salviebladene.

Riv cheddarosten groft.

Rist pinjekerne gyldne på en lille tør pande. Tag dem af panden og læg dem i en skål.

Varm olivenolien op på panden og rist de hakkede salvieblade og hakkede hvidløgsfed nogle få minutter. Tag dem af og læg dem i en skål.

Varm smørret op på panden og lad det bruse af. Steg savoykålen på skæresiderne til de har fået farve.

Fordel den revne cheddar over savoykålene mens de er varme, så osten smelter en smule. Fordel derefter den ristede salvie og hvidløgene over dem og slut af med pinjekerne.

5. Pastaen

Skyl og hak persillen og bland den med ¾ dl af grunddressingen.

Kog pastaen og lad den dryppe godt af. Vend pastaen i dressingen.

5. Bøfferne

Gril entrecôtes’ene i 3 minutter på hver side.

Server savoykålen, pastaen og de marinerede peberfrugter til entrecôtes.

Streg

Har du prøvet min opskrift på bøffer af oksemørbrad? Se den her.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: