Fiskefrikadeller og hjemmerørt remoulade

Fiskefrikadeller med hjemmerørt remoulade, smørstegt broccoli og squash med hasselnødder i en dressing af olivenolie og citronsaft. Her til pinsen har jeg sammensat denne tapas, som kan serveres til en tapasaften i pinsen.  Den vil også gøre sig godt på frokostbordet til pinse enten i det grønne eller hjemme i stuen.

Fiskefrikadeller

Ingredienser

Fiskefrikadeller
  • 500 g torskefilet.
  • 100 g rejer (i lage eller frosne).
  • 1 lille løg.
  • 2 spsk hakket citronmelisse.
  • 1 æg.
  • 6 spsk hvedemel (strøgne).
  • ½ dl fløde.
  • 20 g smør til stegning.
  • 4 spsk olivenolie til stegning.
  • Salt og peber.
Remoulade
  • 175 g pickles.
  • 4 spsk mayonnaise.
  • ½ dl piskefløde.
  • ½ glas kapers.
Smørstegte broccoli
  • 1 lille broccoli.
  • 10 g smør.
Squash
  • 1 Squash.
  • 1 håndfuld hasselnødder.
Dressing
  • ½ dl olivenolie.
  • Saft af ½ citron.

Tilberedningstid: 75 minutter i alt

Opskriften er til 8 personer. Frikadellerne og remouladen kan tilberedes dagen før. Frikadellerne skal så bare lunes inden serveringen.

Tilberedning:
Fiskefrikadeller med
hjemmerørt remoulade

1. Fiskefrikadeller

Skær torskefiletten i mindre stykker og hak den groft i foodprocessoren samme med rejerne.

Rens løget og riv det fint.

Skyl og hak citronmelissen og bland den i farsen sammen med de øvrige ingredienser.

Stil dejen køligt i ca ½ time.

2. Remoulade

Kom pickles i en skål og bland den sammen med mayonnaisen og kapers.

Pisk fløden til en let skum og vend den i.

Stil det køligt til det skal spises.

Hvis remouladen tilberedes dagen før, skal fløden først piskes og vendes i lige inden den serveres.

3. Squash

Rist hasselnødderne på en tør pande til skallen begynder at krakelere. Kom hasselnødderne i en rist og ryst den til skallerne falder af.

Hak nødderne groft og kom dem i en skål.

Skyl squashen og skær stokken og spidsen af.

Skær tynde skiver af squashen på langs på et mandolinjern. Læg skiverne i en skål med vand, så de holder sig smidige.

Bland dressingen.

Anret quashen på et fad, hæld dressingen over og drys med de hakkede nødder.

4. Stegning af fiskefrikadeller

Varm smør og olivenolie op på en pande. Form små boller af fiskefarsen. Brug en ske. Steg fiskefrikadellerne gyldne.

5. Smørristede broccoli

Skær stokken af broccolien. Skyl broccolien godt og skær den i tynde skiver på et mandolinjern.

Varm smør på en pande og varm det op til smørret er bruset af.

Steg broccoliskiverne til de bliver gyldne.

Anret fiskefrikadellerne på en tallerken med remoulade, squash og de ristede broccoliskiver.

Streg

Der er flere lette retter og tapas her på bloggen. Har du set mit forslag til hvide asparges stegt med skinke?

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: