Citronfromage – en ægte klassiker

Citronfromage er en klassisk dansk dessert med masser af smag af citron. Desserten kan sammenlignes lidt med den franske citrontærte. Her er min opskrift, som har den ekstra gevinst at den får min mands hjerte til at slå lidt hurtigere.

Citronfromage med flødeskum

Klassisk citronfromage

Ingredienser
  • 4 blade husblas
  • 4 æg
  • 1 dl sukker
  • revet skal af 1 citron
  • saft af 2 citroner – ca. 1 dl citronsaft
  • 1 dl piskefløde
Dekoration:
  • 1½ dl piskefløde

Tilberedelsestid: 40 minutter

På køl ca. 1 time

Citronfromagen kan sagtens tilberedes dagen før den skal serveres. Den kan faktisk også fryses. Men så mister den noget af sin friskhed.

Opskrift

1. Sæt husblassen i blød i 10 minutter.

2. Skyl og riv citronen på et fint rivejern. Pres citronerne.

3. Pisk æggeblommer og sukker til en skummende æggesnaps.  Kom den revede citronskal og citronsaften i æggesnapsen under kraftig piskning.

3. Tryk husblassen fri for vand og smelt den over vandbad. Kom vand i en lille kasserolle og kog vandet op. Kom husblassen i en lille skål og anbring den i vandet og sluk for varmen.

4. Lad husblassen køle lidt af, så den er håndvarm. Hæld den i en tynd stråle i æggeblandingen og bliv ved med at piske i nogle minutter til blandingen er helt kold.

5. Pisk først æggehviderne stive. Derefter piskes fløden stiv.

6. Vend de piskede æggehvider i og derefter flødeskummet.

7. Stil fromagen på køl indtil den skal spises.

Citronfromagen pyntes med flødeskum lige før den skal spises.

Hvis man ønsker citronfromagen mindre syrlig kan man nøjes med ¾ dl citronsaft.

Når jeg serverer citronfromage skal den også smage af citron. Man skal kunne fornemme duften af de flotte friske citroner.

Jeg har tilberedt citronfromagen af friske æg fra vores nabo Gårdbutikken Paradiset i Ajstrup.

Der skulle ikke i Danmark være nogen særlig risiko for salmonella i æggene længere. Men hvis man vil være helt sikker kan man bruge pasteuriserede æg.

CitronfromageCitronfromage

Streg

Har du smagt min citrontærte – en  anden virkelig skøn dessert, som kombinerer det søde med det sure. Se opskriften her.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: