Fiskefrikadeller af torsk og rejer

Fiskefrikadeller med rejer, citronmelisse, hollandaise og salat med mormordressing. Det emmer af sommer. Retten er en god blanding af nyt og gammel. Rejerne og citronmelissen giver fiskefrikadellerne en frisk smag til hollandaisen.

Fiskefrikadeller med rejer og hollandaise

Ingredienser:

  • 500 g torskefilet.
  • 100 g rejer (i lage eller frosne).
  • 2 spsk hakket citronmelisse.
  • 1 gult løg.
  • 1 æg.
  • 5 spsk mel (strøgne skeer).
  • 20 gr smør til stegning.
  • 4 spsk olivenolie til stegning.
  • Salt og peber.
Hollandaise:
  • 300 g smør.
  • 3 æggeblommer.
  • 1 spsk hvid balsamico.
  • 2 spsk vand.
  • 2 spsk frisk presset citronsaft.
  • Salt og peber.
Salat:
  • 2 små hjertesalat
Mormor-dressing:
  • ½ dl fløde.
  • 2 spsk frisk presset citronsaft.
  • 3 tsk rørsukker.

Tilberedning: 60 minutter.

Hollandaise

Tilberedning:
Fiskefrikadeller til 4

Jeg har valgt at blande de hele rejer i farsen, så man kan tygge og smage rejerne bedre, men man kan sagten hakke rejerne fint, hvis man synes, at det bliver for voldsomt med de hele rejer.

1. Fiskefrikadeller

Skær torskefiletten i mindre stykker. Hak stykkerne fint i en food-processor.

Skyl og hak citronmelissen fint.

Rens løget og riv det fint på et rivejern.

Kom den hakkede torsk i en skål. Bland den med det revne løg, æg, mel, salt og peber og den hakkede citronmelisse. Vend til sidst rejerne i.

Stil farsen køligt i ca 30 minutter.

Varm smør og olivenolie op på en pande. Form farsen til mellemstore boller og steg dem på panden til de bliver gyldne.

Pas på de ikke får for meget.

Hold eventuelt fiskefrikadellerne lune i ovnen.

2. Hollandaise

En væsentlig del af hemmeligheden bag en hollandaise som ikke skiller er, at det ikke må blive for varmt. Hollandaise serveres lunt.

Smelt smørret i en kasserolle ved lav varme. Lad mælke-restprodukter og salt falde til bunds. Så er smørret klaret.

Hold det smeltede smør lunt.

Pisk æggeblommerne sammen med vand og balsamico over svag varme til det bliver luftigt og skummende. Det må ikke koge.

Hæld nu det klarede smør i en tynd stråle i æggeskummet, mens der piskes godt. Tag gryden af varmen en gang i mellem, så saucen ikke bliver for varm.

Når saucen begynder at tykne, tages den af varmen. Smag til med citronsaft og salt og peber.

Jeg kommer hollandaisen i en lille støbejernsgryde som sættes over et fyrfad.

3. Salat

Skyl hjertesalaten godt og lad den dryppe af. Riv den i mindre stykker og kom den i en skål.

Bland dressingen og hæld den over salaten.

Fiskefrikadellerne er populære her i familien. De er lækre med nye kartofler til.

Streg

Man kan jo også servere remoulade til fiskefrikadellerne. Har du prøvet min opskrift på hjemmelavet remoulade? Se den her.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: