Ovnstegt gedeost med syltet hyben
Gedeost stegt i ovnen, sprøde brødcroutoner og hjertesalat med syltede hybenskaller. Jeg har tidligere skrevet om chevre chaud, hvor jeg serverer den ovnstegte gedeost oven på en rucolasalat. For nogle kan ruccolasalaten være lidt for bitter. Derfor har jeg sammensat denne ret med hjertesalat, som er noget mildere i smagen.
Ingredienser:
Gedeost-tapas til 4
- 1 rulle gedeost
- 4 skiver godt brød
- Olivenolie til at smøre på brødene
- 2 små hjertesalthoveder
- 4 spsk syltede hybenskaller
- ½ dl pinjekerne
Hjertesalaten kan man som regel altid få.
Retten kan serveres som en lille tapas.
Tilberedningstid: ½ time
Retten er til 4 personer som tapas.
Tilbredning:
Tænd ovnen på 200 grader.
Del brødene i 2 stykker og skær stykkerne til, så de passer til skiverne af gedeost.
Anbring dem på en bageplade med bagepapir. Pensl dem med olivenolie.
Skær gedeosten i 8 skiver. Anbring en skive ost på hver stykke brød.
Sæt pladen i oven på næst øverste rille og bag dem til osten begynder af boble.
Tag pladen ud af ovnen og lad ostebrødene blive på pladen, så de holder sig lune.
Skyl salaten godt og lad den dryppe af.
Rist pinjekerne gyldne på en tør pande.
Fordel hjertesalaten på fire tallerkener.
Kom to stykker gedeost på hver tallerken. Fordel de syltede hybenskaller over salat og ostebrød.
Drys til sidst de ristede pinjekerne over.
Salat med kød eller ost som en del af salaten er friske sommerretter, og derfor også meget populære i syden. Har du prøvet min salat med Rucola og Serranoskinke? Se opskriften her.
Skriv et svar