Frikadeller af oksekød, krydret alternativt

Frikadeller behøver ikke kun være af svinekød. Min svigerdatter serverede velsmagende oksefrikadeller krydret med chili, spidskommen og krydderurter, og en frisk salat af spæde spinatblade, perlebyg, rødløg, feta og syltede hyben.

Okse-frikadeller med lækker mikset salat

Ingredienser:
Okse-frikadeller til 4

Okse-frikadeller
  • 400 g oksefars.
  • 1 lille løg.
  • ½ lille rød chili.
  • 1 lille bundt persille.
  • ½ tsk spidskommen.
  • 2 stilke frisk mynte.
  • 2 små fed hvidløg.
  • Olivenolie til stegning.
  • Salt og peber.
Salat:
  • 2 dl perlebyg.
  • 50 g feta.
  • 1 lille pose spæde spinatblade.
  • 4 spsk syltede hybenskaller.
  • 1 lille rødløg.
  • Et par stilke frisk mynte.
  • 1 knvsp salt.
Dressing:
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 spsk hvidvinsbalsamico
  • salt
  • peber

Start med at koge perlebyggen, så den kan køle af.

Tilberedningstid: 1 time.
Kogning af perlebyg: 30 minutter.

Tilberedening: Okse-frikadeller

1. Perlebyg:

Skyl perlebyggen. Kog 4 dl vand op i en kasserolle med en smule salt.

Når vandet koger kommes perlebyggen i vandet. Det skal koge i ca. 30 minutter.

Hæld perlebyggen i en si og lad den dryppe godt af. Perlebyggen skal også køles lidt af

2. Okse-frikadeller

Kom oksefarsen i en skål.

Rens løget og riv det fint på et rivejern. Kom det i skålen med oksefarsen.

Skyl chilien, skær de hvide strenge væk og fjern kernerne.

Skyl persillen og myntebladene. Rens hvidløgsfeddene. Hak chili, persille, myntebladene og hvidløgsfeddene fint sammen.

Kom det i farsen sammen med spidskommen salt og peber.

Rør farsen sammen og stil den køligt i ca. ½ time.

3. Salat

Skyl spinatbladene og lad dem dryppe godt af. Rens rødløget og skær det i fine skiver.

Læg de afdryppede spinatblade i en skål. Drys perlebyg over.

Skær fetaen i skiver og smulr den over salaten.

Fordel rødløgen over salaten. Kom til sidst de syltede olivenskaller over.

4. Dressing

Rør dressing sammen og hæld den over salaten lige inden servering.

5. Stegning af frikadeller

Farsen formes til mindre boller og steges i olivenolie til de er gyldne og sprøde. Pas på de ikke steges tørre.

Oksefrikadeller er altid noget mørkere end frikadeller af svinefars.

Server oksefrikadellerne sammen med salaten.

Streg

Du kan servere en aioli til, hvis du synes der skal noget dyppelse til frikadellerne. Se min opskrift på aioli i denne artikel.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: