Marengs med smag af lakrids

Marengs er godt i alle mulige variationer. Seje marengs og bløde inden i med smag af lakrids er noget for de bedste slikmunde. De kan spises til min flødeis med karamelchokolade eller bare som en lækkerbisken. Jeg har bagt små toppe som bare kan puttes i munden og lidt større marengsskyer, hvor man rigtig får den seje og bløde oplevelse, når man bider af den.

Marengs

Ingredienser:
Marengs med lakrids

9 marengsskyer og ca. 20 marengstoppe.

  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 130 g sukker
  • 110 g flormelis
  • 2 tsk lakridspulver

Tilberedningstid: 2½ time inklusiv bagning
Bagetid: 60 minutter ved 120 grader.

Marengs

Tilberedning:

Tænd ovnen på 120 g varmluft.

Pisk æggehviderne stive. Kom sukkeret i og pisk til sukkeret er blevet helt optaget.

Sigt flormelisen og pisk den i æggehvideskummet  til det er helt stift og sejt,

Marengsskyer:

Anbring klatter af æggehvideskummet på en bageplade beklædt med bagepapir med to spiseskeer.

Bag dem i ovnen i 60 minutter.

Marengstoppe:

Kom resten af æggehvide skummet i en sprøjemose med en sprøjtetylle på 5 mm i diameter.

Sprøjt æggehvideskummet i små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages ved 110 grader i 50 minutter.

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: