Flødeis med karamelchokolade

Hjemmelavet flødeis kan fint konkurrere med købt is, selvom man ikke har en ismaskine. Og det er et hit hos børn i alle aldre, så bare gå i gang – det er ikke svært.

Hjemmelavet flødeis med karamel og hjemmebagte marengs

Opskrift:
Hjemmelavet flødeis med karamel

  • 4 æggeblommer.
  • 100 g sukker.
  • 1 vaniljestang.
  • 130 g karamelchokolade (Amber fra Summerbird).
  • 5 dl fløde

Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Tag den smeltede chokolade af varmen og lad den køle helt af.

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Knus vaniljekornene i lidt af sukkeret. Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt sammen i en skål. Sukkeret skal piskes helt ud, så det ikke kan knases.

Pisk fløden til skum. Vend flødeskummet i æggeskummet med en dejskraber. Vend den afkølede karamelchokolade i. Kom isen i en rund form eller en boks med låg, og sæt den i fryseren i minimum 4 timer.

Server isen som kugler med citronmelisse og marengs.

Til isen serverede jeg mine hjemmebagte marengs med lakridssmag. Se den opskrift her.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: