Grillet lammefilet med grønne krydderier

Grillet lammefilet krydret med mynte og hvidløg, tachiki, grillet courgette og rød snack peber i olie. Gæster og grillmad: Lammefilet er et hit på grillen. Kødet er mørt og skal ikke have særlig lang tid på grillen.

Lammefilet

Ingredienser

Grillet lammefilet
  • 2 lammefileter på hver 125 g.
  • 4-5 stilke frisk mynte.
  • 4 fed hvidløg.
  • Salt og peber.
1 courgette
  • 3-4 stilke frisk oregano (1 tsk tørret oregano kan bruges).
  • Salt og peber.
2 røde snack-peber
  • 2 spsk olivenolie.
  • ½ tsk limesaft.
  • Salt og peber.
Tachiki
  • 2 dl – 1 bæger græsk yoghurt 10%.
  • ½ agurk.
  • 2 fed hvidløg.
  • ½ tsk spidskommen.
  • 1 tsk revet limeskal.
  • 1 spsk olivenolie til pynt.
  • 4 – 6 friske mynteblade til pynt.

Retten er beregnet til 4 personer

Tilberedningstid: 40 minutter

Tachiki er godt til lam og lækkert og friskt. Det meste af måltidet er tilberedt på grillen.

Tachikien kan tilberedes i god tid, og holder sig fint i køleskabet.

Lammet må gerne stå ca 30 minutter med krydderierne.

Tilberedning:
Grillet lammefilet med krydderier

Start med tachikien som kan sættes i køleskabet mens resten af maden tilberedes

Tachiki

Skyl agurken I meget tynde skiver. Læg dem i et bomuldsklæde og vrid væden ud af agurkerne.

Kom den græske yoghurt i en skål. Rens hvidløgsfeddene og pres dem ned i yoghurten. Skyl og riv limen og kom den i yoghurten. Kom spidskommen i og rør den godt sammen. Smag den til med salt og peber.

Vend agurkeskiverne i yoghurten og sæt den på køl.

Når den tages ud hældes olivenolien over og der pyntes med mynteblade.

Grillet lammefilet
krydret med mynte og hvidløg

Skær en ridse på ca 1 cm i kødet på langs af fileterne.

Skyl mynten og tage bladene af. Rens hvidløgsfeddene. Kom mynteblade og hvidløget i en morter og knus det til en pasta.

Krydr fileterne med salt og peber på begge sider. Smør mynte og hvidløgspastaen oven på fileterne og kom det godt ned i rillen.

Lad lammefileterne stå og trække i ca. 30 minutter med et klæde over.

Lammefileterne skal grilles på godt varm rist men med indirekte varme i højst 10 minutter. De må gerne være lyserøde inden i. Lad dem hvile lidt på skærebrædtet før de udskæres.

Snack-Peber

Tænd grillen og kom snack-peberne på. Grill dem indtil de er brune og faldet sammen.

Tag dem af grillen og kom dem straks i en plastikpose. Lad dem ligge i ca 10 minutter.

Tag peberne ud af plastikposen og træk skindet af. Skær peberne i tynde strimler og anret dem på et fad.

Rør limesaften i olivenolien sammen med salt og peber. Hæld dressingen over peberne.

Grillet courgette

Skyl courgetten og skær den i skiver ca ½ cm tykke.

Skyl oreganoen og træk bladene af. Hak dem fint og bland de hakkede kryderurter med salt og peber.

Drys krydderurterne oven på courgette skiverne og grill dem samtidig med at lammefileterne kommes på grillen.

Det smager også godt med nye kartofler.

Mynte er en skøn krydderurt, den står flot i krukke i køkkenvinduet eller urtebedet og lige klar til at blive brugt som smagsgiver og dekoration på mange forskellige retter og desserter.

Streg

Har du prøvet min opskrift på lammemørbrad med profiteroles? Her er opskriften.

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: