Stegt kulmule med salsa og rødbeder
En lækker og kraftig smagende grøn salsa verde serveret til stegt kulmule. Dertil nye kartofler og små nye rødbeder med mynteskum. Denne salsa verde er en kraftig smagende sauce tilberedt af forskellige urter og ansjoser. Den er et rigtig godt tilbehør til en hvid fisk.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 personer.
- 1 filet af kulmule med skind på ca 750 g.
- 10 g smør til stegning.
- 4 spsk olivenolie til stegning.
- Salt og peber.
Salsa Verde
Ordet Salsa har en dobbeltbetydning. Det er betegnelsen på en spansk sauce og en spansk dans.
- 2 fed hvidløg.
- 2 håndfuld bredbladet persille.
- 20 blade basilikum.
- 1 håndfuld mynteblade.
- 4 spsk kapers.
- 4 spsk hakket syltet agurk (jeg brugte tawama syltede agurker, opskriften her).
- 6 ansjoser.
- 1 skefuld dijonsennep.
- 3 spsk hvidvinsbalsamico.
- 8 spsk olivenolie.
- Salt og peber.
Rødbeder med mynteskum
Mynteskummet er tilberedt af frisk mynte, citron, sukker og fløde. Man kan sagtens servere rødbederne med mynteskummet som en særskilt forret.
- 12 små nye rødbeder.
- 5 spsk hakkede mynteblade.
- Revet skal af ½ citron.
- Saft af ½ citron.
- 2 spsk sukker.
- 2 dl piskefløde.
Kogte kartofler med smeltet smør
- ½ kg kartofler.
- 50 g smør.
Tilberedningstid: ca 70 minutter.
Tilberedning:
Stegt kulmule med salsa og rødbeder
Start med at tilberede salsaen.
1. Salsa verde:
Rens hvidløgsfeddene. Skyl persillen og pil bladene af stilkene. Skyl myntebladene.
Hak hvidløgsfeddene, persillen, myntebladene og basilikumsbladene. Hak kapers, agurkeskiverne og ansjoserne sammen med de hakkede krydderurter.
Kom det hele i en skål. Kom dijonsennep, hvidvinsbalsamico og olivenolie i skålen og rør det godt sammen. Smag til med salt og peber.
2. Mynteskum
Skyl myntebladene og hak dem godt. Skyl citronen og riv skallen på et fint rivejern. Pres citronen.
Pisk fløden til stift flødeskum. Bland de hakkede mynteblade, citronskallen, sukkeret og citronsaften i. Stil mynteskummet i køleskabet til det skal bruges.
3. Rødbeder og kartofler
Kog rødbederne og kartoflerne hver for sig i let saltet vand. De skal begge koge ca. 15 – 20 minutter.
Kom de kogte rødbeder under koldt vand. Pil skallen af og læg dem i en skål med låg på, så de holdes lune.
Hæld vandet fra kartoflerne og hold dem lune.
4. Stegning af kulmule.
Skær fileten i 4 stykker. Krydr med salt og peber på kødsiden
Varm olivenolie og smør op på en pande. Lad smørret bruse af.
Steg kulmulen på skindsiden. Læg eventuelt et låg over panden. Det tager ca. 10 minutter.
Smelt smørret i et smørnæb.
5. Servering
Anbring en lille skefuld salsa verde på hvert stykke fisk. Server de kogte kartofler med smørsovs og de små rødbeder med mynteskum.
Se også min opskrift på stegt forel med creme af gedeost.
Skriv et svar