Scones til din Five-O’clock Tea

Scones er en skøn engelsk tradition som har fundet sit indtog i Danmark. Man kan servere scones med smør og syltetøj, eller blot spise dem uden noget til, hvis man synes at det bliver lige lovligt mange kalorier. Men hvorfor ikke unde sig en enkelt scone med det hele en gang i mellem.

Scones

Ingredienser:

  • 150 g rosiner.
  • Saft af ½ appelsin.
  • 500 g hvedemel.
  • 150 g usaltet smør.
  • 2 spsk rørsukker.
  • 2 spsk bagepulver (ja, det er meget bagepulver, men det er rigtigt).
  • 2 ½ dl mælk.
  • 2 nip salt.
  • Sammenpisket æg til pensling (det kan undværes)

Der bliver ca 20 scones hvis man bruger en udstikker på 5 cm i diameter.

Tilberedelsestid: 90 minutter.
Bagetid: 15 minutter ved 180 grader varmluft.

Tilberedning:
Engelske scones til
din Five O’clock Tea

I England serveres scones til teen med “clotted cream” eller “scalded, clouted Cornish cream” som er nogle avanceret behandlede udgaver af fed mælk. Udover Cornish cream kommer englænderne også syltetøj på deres scones.

Et alternativ til clottet cream og syltetøj er en anden engelsk klassiker Lemon Curd. Begge tilbehør smager fantastisk, men da Cornish cream kun produceres i Cornwall i England, tror jeg ikke det kan fås i Danmark.

Kom rosinerne i en skål. Pres saften af den halve appelsin og hæld saften over rosinerne. Lad dem trække ½ time.

Si mel og bagepulver i en skål. Skær smørret i mindre tern og kom det i melet sammen med sukkeret.

Knus smørret med hænderne i melet, til en grynet masse. Bland mælken i, sammen med rosinerne. Ælt dejen hurtigt sammen.

Stil dejen i køleskabet i en halve time.

Kom dejen ud på et melstrøet bord og rul dejen ud til den er ca 2,5 cm i tykkelsen.

Brug en udstikker til at stikke scones ud af dejen. Stil dem på en bageplade med bagepapir.

Pensl halvdelen med sammenpisket æg og bag dine scones i en forvarmet ovn på 180 grader i 15 minutter eller til de er gyldne.

Lad dem køle let af på en bagerist og server dem til en god kop te, og her taler jeg kvalitetste som englænderne foretrækker og som vi andre kan købe hos f.eks. Perch’s, som har webshop og fysiske butikker i Aarhus og København.

Server også clotted cream, som også kan fås hos Perch’s og syltetøj eller lemoncurd til dine Scones hvis du vil gøre noget ekstra godt for dig selv.

Streg

Se også min opskrift på kærnemælkshorn.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: