Rugbrød med kerner og hvidtøl

Rugbrød bagt med græskarkerner, rugkerner og hørfrø. Det er et godt alternativ til mit andet rugbrød. Det bages stadig med surdej. Hvidtøl og honning giver rugbrødet en fyldig smag sammen med kernerne. Rugbrødet har en blød krumme og holder sig fint en uge på køkkenbordet i en plastikpose. Det kan også klare at blive frosset uden af smuldre når det tøs op.

Rugbrød med kerner og hvidtøl

Ingredienser:

Der bliver 2 brød af portionen

Dag 1:
  • 1 liter vand.
  • 1 portion surdej – ca 2 dl.
  • 2 spsk salt.
  • 500 g rugmel.
  • 500 g knækkede rugkerner.
Dag 2:
  • 1 hvidtøl.
  • 2 spsk honning.
  • 2 spsk maltsirup.
  • 300 g knækkede rugkerner.
  • 300 g græskarkerner.
  •  300 g hørfrø.
Tilberedningstid:

Rugbrødet bages over 2 dage og er nemt at ælte sammen.

Bagetid: 60 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft.

Opskriften har jeg fra min svigerinde Marie, som i mange år var superkokken i Nexøhallen‘s restaurant og cafeteria.

Tilberedning:
Rugbrød med kerner og hvidtøl

Dag 1:

Rør surdejen ud i vandet. Rør rugmel og knækkede rugkerner i. Kom til sidst saltet i og rør dejen godt sammen med en grydeske.

Stil dejen til hævning på køkkenbordet med låg eller plastikfilm over til næste dag. 20 – 24 timer.

Dag 2:

Hæld hvidtøllet i dejen og rør dejen igennem. Kom derefter honnning, maltsirup, knækkede rugkerne, græskarkerne og hørfrø i. Rør dejen godt i gennem, så alle ingredienser er godt fordelt.

Smør to rugbrødsforme med smør. Fordel dejen i de to forme. Stil brødene til hævning med et klæde over i 4 – 6 timer.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Bag brødene på den næstnederste rille.

Når brødene er bagt tages de straks ud af formene. Lad dem køle af på en rist med et klæde over.

Kom dem derefter i en plastikpose. Jeg deler brødene i 2 og fryser dem.

Rugbrød med kerner og hvidtøl

Streg

Her er et andet specielt surdejsbrød, som du måske vil kunne lide: Chiabrød. Se opskriften her.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: