Stegt sild i eddike – en rigtig sommerret

Stegt sild i eddike er en klassisk dansk sommerret til frokosten. Silden er en sommerfisk. Det er nu den er bedst. Når jeg steger sild til en middagsret, steger jeg altid ekstra, som kan lagres i eddike og serveres til frokost.

Stegt sild i eddike

Ingredienser

Lagen passer til 4 stegte sildefileter som er lagt sammen to og to.

  • 4 sildefileter.
  • 4 spsk rugmel.
  • salt og peber.
  • 1 dl mælk.
  • 15 g smør til stegning.
  • 2 – 4 spsk olivenolie til stegning.
Eddikelage
  • 2 dl lagereddike.
  • 200 g sukker.
  • 2 spsk tørret dild.
  • 12 peberkorn.
  • 2 laurbærblade.
  • 1 mellemstort gult løg til pynt ved servering.

Tilberedningstid: 30 minutter

Sildene og lagen skal være kolde inden lagen hældes over. Det tager et par timer i køleskabet.

Tilberedning:
Stegt sild i eddike

Skyl sildefileterne og tør dem godt med lidt køkkenrulle.

Kom mælk på en tallerken og bland rugmelet med lidt salt og peber og kom det på en anden tallerken.

Vend sildefileterne på skindsiden i mælken og herefter i rugmelet.

Læg fileterne sammen to og to med kødsiden mod hinanden.

Varm smør og olivenolie op på en pande. Lad smørret bruse af.

Steg de sammenlagte sildefileter på begge sider på panden til de er gyldne og gennemstegte. Når de ikke kan skilles ad er de som regel stegte.

Skær dem over i halve, så der bliver 4 stykker. Læg dem i en boks med låg og stil dem i køleskabet.

Eddikelage:

Kog eddiken op med ⅔ af sukkeret, dild, laurbærblade og peberkorn. Lad det koge i ca 10 minutter. Smag lagen til og kom eventuelt resten af sukkeret i, hvis den skal være mere sød.

Stil lagen på køl.

Når fisken og lagen er blevet koldt hældes lagen over sildene. De må gerne stå og trække et par timer inden de serveres.

Rens løget og skær det i ringe.

Læg sildene på et fad og pynt med løgringene.

Server sildene med et godt rugbrød. Se opskriften på mit hjemmebagte rugbrød.

Streg

Varme stegte sild med rabarberchutney er en delikatesse. Se opskriften her.

Søgeord: Sild, Stegte sild, Stegt sild i eddike, Eddikelage, Frokostsild

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: