Ganache med hvid chokolade og bær

Cremet ganache med hvid chokolade, ribs og solbær serveret sammen med en hjemmelavet fløde og vaniljeis. Ganache forbinder man som regel med mørk chokolade serveret til is eller en anden form for dessert. Denne ganache kan i sig selv udgøre en dessert, men vaniljeisen giver et rigtig fint modspil.

Ganache med vaniljeis

Ingredienser:

Opskriften er til 8 personer

  • 200 g hvid chokolade
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk honning
  • 50 g solbær
  • 50 g ribs
  • ½ dl fløde
  • 50 g sukker
  • 1 tsk friskpresset citronsaft

Tilberedningstid: 4 timer

Tilberedning:
Ganache med vaniljeis

𝟙 Skyl bærrene og lad dem dryppe af. Kom dem i en kasserolle med sukker og citronsaft.

Kog dem op og lad dem simre i ca 5 minutter. Mas eventuelt bærrene ud.

Kom frugtkompotten i en skål og hæld fløden over. Rør det sammen og stil det på køl i ca 2 timer.

𝟚 Når frugtkompotten er kølet ned skal chokoladeganchen tilberedes.

Tag skålen med fløde-frugtkompotten ud og stil den på køkkenbordet, så den kan blive tempereret.

𝟛 Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål.

Varm fløden op med honningen til kogepunktet. Den skal ikke koge rigtigt.

Hæld fløden over chokoladen og rør fløden og chokoladen sammen indtil chokoladen er helt smeltet.

𝟜 Si frugten fra fløde-frugtkompotten og rør den i chokoladen til ganachen har en cremet og jævn konsistens.

Lad den stå på køkkenbordet og køle af. Konsistensen bliver en blød og tyk creme, som kan formes til kugler.

𝟝 Server frugtganachen i en kugle sammen med en kugle af vaniljeisen. Dekorer med friske bær og mynteblade.

Det er i øjeblikket  højsæson for ribs og solbær, så jeg måtte finde på en dessert, hvor jeg kunne anvende nogle af de bær som lige nu kan plukkes på buskene.

Ribsene er ellers guf for fuglene i denne tøre sommer. Men både mine solbær og ribs har kunnet modstå både tørke og fuglenes griske blikke.

Man kan også bruge frosne bær. De skal blot tøs op inden brug.

Vaniljeisen har godt af at blive tilberedt dagen inden, hvor ganachen gerne må tilberedes samme dag. Den kan sagtens stå på køkkenbordet i nogle timer.

Opskriften på vaniljeis finder du her i min artikel om flødeis med karamelchokolade.

Søgeord: Vanilleis, Vaniljeis, Flødeis, Ganache, Solbærganache, Solbær

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: