Stikkelsbærmarmelade som i gamle dage

Det er tid til at sylte stikkelsbær her i juli måned. De skal være lidt bløde uden at briste helt når man plukker dem. Min stikkelsbærbusk har endelig givet tilstrækkelige bær til at kunne sylte. Der er masser af nostalgi i at plukke stikkelsbær. Det er efter min mening en overset frugt. Der er så meget smag i frugten og den er både sød og sur samtidig.

Stikkelsbærmarmelade

Det er gule stikkelsbær. Jeg tror jeg bliver nødt til også at have en busk med røde bær.

Jeg håber at busken til næste år vil bugne, så jeg også kan koge frugtgrød. Min mand Karsten var meget skuffet over at der ikke var tilstrækkeligt mange bær til også at koge grød. Men man må jo økonomisere med de dyrebare bær.

Sylteopskrift:
Stikkelsbærmarmelade

Ingredienser:
  • 600 g stikkelsbær.
  • 450 g sukker.
  • 1½ tsk geleringspulver.
  • 2 tsk sukker.
  • 2 spsk Atamon til at skylle glassene i.

Tilberedningstid: 1½ time. Der blev tre glas marmelade af ca 2 dl.

𝟙 Start med at gøre glassene klar. De rene glas skoldes i kogende vand. Anbring dem på et rent viskestykke med åbningen nedad. Læg lågene ved siden af.

Når glassene er blevet afkølet, skal de skylles i Atamon.

Kom Atamon i et af glassene. Sæt låget på og vend glasset rundt, så det bliver skyllet i Atamon. Tag låget af og hæld Atamonen over i det næste glas. Fortsæt til alle glassene er skyllet.

𝟚 Stikkelsbærmarmeladen

Nip stikkelsbærrene for blomst og stilk. Skyl dem.

Kom dem i en gryde med ⅔ af sukkeret. Varm gryden langsom op og rør i bærrene, så de ikke brænder på.

Man kan komme en smule vand i bunden af gryden. Men jeg foretrækker at få den koncentrerede smag af bær uden at fortynde den.

Efter nogle minutter går der hul på bærrene, så saften blander sig med sukkeret. Rør godt indtil sukkeret er opløst.

Lad bærrene småsimre i ca 20 minutter til bærrene er kogt helt ud.

Tag gryden af varmen og blend bærrene med en stavblender.

Sæt gryden tilbage på varmen. Smag marmeladen til med sukkeret. Det er en smagssag hvor sød den skal være.

Når marmeladen har fået den rigtige sødme skal geleringspulveret i.

Bland gelereingspulveret med 2 tsk sukker. Kog marmeladen op og drys pulveret over marmeladen.

Kog marmeladen op mens der røres i marmeladen.

Tag gryden af varmen og hæld den varme marmelade på de atamonskyllede glas.

Sæt låget på med det samme. Det skal skrues godt på.

Søgeord: Stikkelsebær, Stikkelsbærmarmelade, Marmelade

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: