Tomattærte god til picnic i det grønne

En nem og hurtig tomattærte med løg, som en lækker ret at tage med på en picnictur her i sommervarmen.

Tomattærte

Ingredienser:

Tærtedej:
  • 230 g hvedemel.
  • 90 g olivenolie.
  • 2 spsk koldt vand.
  • 1 tsk salt.
Fyld:
  • 3 mellemstore gule løg.
  • 3 spsk olivenolie til stegning.
  • 7 mellemstore tomater.
  • 3 æg.
  • 2 dl cremefraiche 18%.
  • ½ dl græsk yoghurt 10%.
  • 2 kviste timian.
  • ½ tsk salt.
  • Et godt skvæt frisk kværnet peber.
  • 80 g revet mozzarella (topping ost).

Tilberedningstid: 60 minutter.

Bagetid for tærten i alt 35 minutter.

Tærtedejen er en af flere variationer. Jeg skifter lidt afhængig af om hvor fed jeg synes dejen skal være.

Denne dej er tilberedt med olivenolie i stedet for smør, og uden æg. Den bliver sprød og sej og knap så porøs som en tærtedej med smør.

Tærteformen er af rustfri stål med løs bund og kræver ingen smøring. Tærten løsner sig let.

Opskriften passer til en tærteform på 25 cm i diameter.

Tilberedning:
Tomattærte til picnic i det grønne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft

Ælt dejen sammen og bred den ud på tærteformen. Sæt tærten i ovnen og bag den i 10 minutter. Tag tærten ud og stil den til side.

Rens løgene og skær dem i mindre tern. Varm olivenolien op på en pande og steg løgterningerne til de er blevet bløde.

Skyl tomaterne og skær dem i skiver. Læg tomaterne lagvis forskudt som tagsten. Fordel de stegte løgterninger over tomaterne.

Pisk æg, cremefraiche og den græske yoghurt sammen. Skyl timianen og riv bladene af og pisk dem i æggeblandingen. Kom salt og peber i.

Hæld æggeblandingen over tomaterne og løgene. Fordel til sidst den revne mozzarella over.

Tærten bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 25 minutter til den er gylden.

Server en grøn salat til.

Tomattærte

Streg

Har du smagt min porretærte med bacon og Vesterhavsost. Se opskriften her.

Søgeord: Tærte, Tomattærte, Grøntsagstærte, Frokosttærte

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: