Citronkage med citronglasur
Citronkage med citronglasur, bagt på et øjeblik, og et godt alternativ til citronmåne. Det er en sandkage med citronsmag. Børnene elsker den. Den er utrolig nem at bage, et godt valg, hvis man skal have kage med på skovtur eller på job.
Ingredienser:
Kage
- 175 g sukker.
- 120 g blødt smør (jeg brugte usaltet smør).
- Revet skal af 1 citron.
- 3 æg.
- 80 g friskpresset citronsaft (ca 4 citroner).
- 150 g mel
- 1 nip salt (hvis du bruger usaltet smør.)
- ½ tsk bagepulver.
- 10 g smør til at smøre formen.
Glasur
- 130 g flormelis
- 25 g citronsaft
- et par dråber gul farve
Tilberedningstid: 20 min
Bagetid: 30 minutter
Kagen holder sig godt i nogle dage.
Du skal bruge en form på ca 8 x 25 cm.
Tilberedning:
Citronkage med citronglasur
1 Tænd ovnen på 170 grader vamluft.
2 Smør formen godt med smør.
3 Vask og tør citronerne. Riv skallen af den ene citron. Pres saften af citronerne.
4 Si mel og bagepulver.
5 Pisk smør og sukker sammen til en jævn masse. Pisk citronskallen og citronsaften i. Pisk derefter æggene i en af gangen.
6 Vend til sidst mel, bagepulver og salt i dejen, til melet er helt optaget.
7 Hæld dejen i formen og bag den midt i ovnen i ca 30 minutter. Tjek om kagen er færdig med en strikkepind. Hænger der ikke noget ved strikkepinden er kagen færdig.
8 Tag kagen ud og vip den forsigtigt ud på en kagerist. Lad den køle helt af.
9 Rør glasuren sammen. Kom Flormelis i en skål og rør citronsaften i lidt af gangen til glasuren har den rigtige konsistens. Kom til sidst lidt gul farve i glasuren.
10 Vend bunden af kagen i vejret og læg den på kageristen. Hæld glasuren over så den dækker bund og sider.
Anbring kagen på et fad, når glasuren er blevet tør.
Prøv også min opskrift på cupcakes med pistacie.
Søgeord: Citronkage, Citronmåne, Sandkage
Skriv et svar