Sommersalat med rygeost og radiser
En ægte dansk sommersalat med rygeost, radiser og purløg. Det er vigtigt at bruge en rygeost med lidt mere fedtindhold ind den gængse 2%. Rygeosten skal helst have en fedtprocent på 10%, så har den mest smag.
Ingredienser:
- 200 g rygeost 10%
- 1 spsk creme fraiche 38%
- 1 spsk god mayonnaise
- 1 bundt radiser
- 1 bundt purløg
- Salt og peber
Tilberedelsestid: 15 minutter.
Opskriften er til 4 stykker rugbrød.
Mine egne radiser har desværre ikke fået vand nok og er blevet lidt for træede, så jeg måtte ud at købe radiser.
Tilberedning:
Sommersalat
Jeg har i flere år arbejdet med at få den rette smag på en sommersalat, som svigermor lavede den. Den skal have en god smag af rygeost samtidig med at den skal være cremet. Der skal være et passende indhold af radiser og purløg.
Rør rygeosten sammen med creme fraiche og mayonnaise til en jævn creme. Smag til med salt og peber
Skær den grønne top af radiserne og vask dem grundigt.
Skær radiserne i tynde skiver.
Skyl, klip og hak purløgene fint. Tag lidt fra til pynt.
Bland radiser og purløg i rygeostecremen.
Server sommersalaten til skiver af rugbrød sammen med nogle radiser.
Har du prøvet mit rugbrød med kerner og hvidtøl? Se opskriften her.
Søgeord: Sommersalat, Rygeost
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar