Grillede grøntsager som lækkert tilbehør

Kom salaten på grillen sammen med andre grøntsager og server dem som en selvstændig forret eller som tilbehør til det grillede kød eller den grillede fisk.

Girllede grøntsager til grillbøffen

Ingredienser:

Grillede grøntsager:

  • 2 hjertesalat.
  • 1 squash.
  • 4 forårsløg.
  • 4 røde blommer.
  • 300 g Haricots verts.
  • ½ dl olivenolie til at pensle grøntsagerne.
  • ½ bøtte gedefrisk ost (Rondelè fra President)
  • 4 skiver vandmelon.
  • 1 håndfuld græskarkerner.
  • Salt og peber.

Grillet kød:

  • 4 entrecôtes (125 g per styk).
  • 3 fed hvidløg.
  • Salt og peber.
  • Olivenolie til at pensle kødet (olivenolie som spray er et godt alternativ).

Aioli (- se evt. opskriften på hjemmelavet aioli i denne opskrift).

Tilberedningstid: 40 minutter.

Til denne middag har jeg grillet hjertesalat, blommer, squash, forårsløg og Haricots verts. Jeg har serveret det til en grillet bøf med aioli.

Jeg har brugt et grillfad fra Weber til at grille grøntsagerne på. Man kan dog sagtens grille grøntsagerne direkte på grillen, så skal man være lidt mere over dem, så de ikke falder igennem grillristen.

Tilberedning:
Grillede grøntsager
til grill-bøffen

Gør alt klar inden du går i gang med at grille.

Grillede grøntsager

Hvis du bruger en almindelig grill, så start med at tænde op for grillbriketterne. Personligt hælder jeg til en gasgrill. Kulgrillen anvender jeg stort set udelukkende til rygning, se f.eks. her.

𝟙 Gør grøntsagerne i stand. Skyl hjertesalaterne og skær dem i gennem. Skyl blommerne og skær dem i gennem og fjern stenene. Skyl squashen og skær den i skiver på ½ cm i tykkelsen. Skyl forårsløgene og skær det yderste af toppen og bunden af.

Nip de grønne haricots verts.

Kog let saltet vand op i en gryde. Kom haricots verts i og lad dem koge 2 minutter.

Rist græskarkerne på en tør pande til de er gyldne og kom dem i en skål.

Skær vandmelonen i mindre stykker, kom dem i en skål og stil dem til side.

𝟚 Tilbered aiolien.

𝟛 Forbered entrecôte til grillning. Anbring dem på et skærebræt og bank dem let med en flad hånd.

Rens hvidløgene og knus dem og kom dem i en skål. Kom lidt olivenolie i en skål, hvis du ikke anvender spray.

𝟜 Pensl grøntsagerne med olivenolie og anbring salaten med skærefladen op af, squash skiverne, blommerne med skærefladen op af, forårsløgene på grillfadet eller direkte på grillen.

Pas på varmen, så grøntsagerne ikke bliver brankede. En gasgrill kan skrues ned, men en kulgrill er nok lidt vanskeligere. Brug evt. indirekte varme.

Vend grøntsagerne efter 5 minutter. Kom de forkogte haricots verts på grillen og lad dem grille med de sidste fem minutter.

Lad grøntsagerne stå på grilfadet indtil kødet er grillet.

𝟝 Læg kødet på grillen og pensl eller spray det med olivenolie. Fordel de knuste hvidløgsfed over bøfferne og drys med salt og peber.

Når bøfferne er vendt kom salt og peber på samt timianbladene.

𝟞 Anbring grøntsagerne på et fad sammen med vandmelonen mellem grønsagerne.

Fordel klatter af gedefriskosten over grøntsagerne og frugten.

Så er serveringen klar.

Grillede grøntsager til grillbøf

Søgeord: Grillbøf, Grillmad, Grøntsager

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: