Rutebiler: Marengs med cacao
Marengs med cacao er små tørre søde og luftige marengs. I gamle dage blev de kaldt rutebiler. Jeg bruger rutebiler til desserter i stedet for makroner, som en anderledes baggrund til forskellige trifli med bær eller til lagkager.
Kagerne er sprøde og smelter i munden, når man tager en bid. De efterlader en sød cacaosmag.
Ingredienser:
- 75 g æggehvider.
- 450 g flormelis.
- 2 spsk kakao.
- 1 knsp natron.
Tilberedningstid: 20 minutter
Bagetid: 20 – 30 minutter.
Dejen er mere fast en en almindelig marengsdej.
De gammeldags rutebiler kan også spises som småkager. Men de er som marengs meget søde.
Marengs med cacao kan holde sig i en kagedåse eller en plastikpose i en måned.
Tilberedning:
Marengs med cacao
1Sæt ovnen på 140 g varmluft.
2 Kom æggehvider, flormelis, kakao og natron i en skål og ælt det sammen til en blød og sammenhængende dej.
Dejen skal være rimelig fast. Kom lidt mere flormelis i, hvis den er for flydende.
3 Kom dejen i en sprøjtepose med en takket sprøjtedyse på 5 mm.
Kom bagepapir på en bageplade. Sprøjt strimler af dej ud på 4-5 cm i længden.
4 Bag dine rutebiler ved 140 grader i ca 20 minutter.
Har du prøvet mine lakridsmarengs? Opskrift her.
Søgeord: Marengs, Cacaomarengs, Rutebiler
Skriv et svar