Rutebiler: Marengs med cacao

Marengs med cacao er små tørre søde kager. I gamle dage blev de kaldt rutebiler. Jeg bruger dem til desserter i stedet for makroner, som en anderledes baggrund til forskellige trifli med bær eller til lagkager.

Marengs kaldet rutebiler

Ingredienser:

Marengs råvarer

  • 75 g æggehvider.
  • 450 g flormelis.
  • 2 spsk kakao.
  • 1 knsp natron.

Tilberedningstid: 20 minutter
Bagetid: 20 – 30 minutter.

Dejen er mere fast en en almindelig marengs-dej.

Marengsene kan også spises som småkager. Men de er som makroner meget søde.

Marengsene kan holde sig i en kagedåse eller en plastikpose i en måned.

Tilberedning:
Cacao-marengs

𝟙Sæt ovnen på 140 g varmluft.

𝟚 Kom æggehvider, flormelis, kakao og natron i en skål og ælt det sammen til en blød og sammenhængende dej.

Dejen skal være rimelig fast. Kom lidt mere flormelis i, hvis den er for flydende.

𝟛 Kom dejen i en sprøjtepose med en takket sprøjtedyse på 5 mm.

Kom bagepapir på en bageplade. Sprøjt strimler af dej ud på 4-5 cm i længden.

𝟜 Bag marengsene ved 140 grader i ca 20 minutter.

Streg

Har du prøvet mine lakridsmarengs? Opskrift her.

Søgeord: Marengs, Cacaomarengs, Rutebiler

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: