Rutebiler: Marengs med cacao

Marengs med cacao er små tørre søde og luftige marengs. I gamle dage blev de kaldt rutebiler. Jeg bruger rutebiler til desserter i stedet for makroner, som en anderledes baggrund til forskellige trifli med bær eller til lagkager.

Kagerne er sprøde og smelter i munden, når man tager en bid. De efterlader en sød cacaosmag.

Marengs med cacao

Ingredienser:

Marengs med cacao

  • 75 g æggehvider.
  • 450 g flormelis.
  • 2 spsk kakao.
  • 1 knsp natron.

Tilberedningstid: 20 minutter
Bagetid: 20 – 30 minutter.

Dejen er mere fast en en almindelig marengsdej.

De gammeldags rutebiler kan også spises som småkager. Men de er som marengs meget søde.

Marengs med cacao kan holde sig i en kagedåse eller en plastikpose i en måned.

Tilberedning:
Marengs med cacao

1Sæt ovnen på 140 g varmluft.

2 Kom æggehvider, flormelis, kakao og natron i en skål og ælt det sammen til en blød og sammenhængende dej.

Dejen skal være rimelig fast. Kom lidt mere flormelis i, hvis den er for flydende.

3 Kom dejen i en sprøjtepose med en takket sprøjtedyse på 5 mm.

Kom bagepapir på en bageplade. Sprøjt strimler af dej ud på 4-5 cm i længden.

4 Bag dine rutebiler ved 140 grader i ca 20 minutter.

Streg

Har du prøvet mine lakridsmarengs? Opskrift her.

Søgeord: Marengs, Cacaomarengs, Rutebiler

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: