Dessert: Marengs, råcreme og stikkelsbær

Sommer-dessert: Stikkelsbærsyltøj med cacaomarengs og råcreme er et sikkert hit til en let sommerdessert. Smagen er kraftig og fyldig, derfor anbefaler jeg at tilberede små portioner.

Marengs med råcreme og stikkelsbær

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Råcreme:
  • 2 æggeblommer.
  • 4 spsk sukker.
  • Korn af ½ stang vanilje.
  • ½ dl fløde.
Øvrige ingredienser:
  • 4 cacaomarengs.
  • 4 spsk stikkelbærsyltetøj/marmelade.
  • Nogle blade citronmelisse.
  • 25 g mørk chokolade.

Tilberedningstid: 15 minutter

Tilberedning:
Marengs-dessert med råcreme

Her er en simpel opskrift på en lækker sommer-dessert. Den kan tilberedes på 15 minutter, hvis du har nogle cacaomarengs liggende i en kagedåse og et glas syltetøj af f.eks. stikkelsbær. Med lidt revet chokolade som pynt, så kan du imponere med denne dessert.

Du kan vælge selv at bage cacaomarengs. Se opskriften her. Hvis du vil gøre det endnu nemmere kan du købe cacaomarengs i de fleste supermarkeder.

Du  kan også købe syltetøjet. Hvis du har mod på  selv at tilberede dit syltetøj eller marmelade, kan du finde opskrifter her på bloggen.

Råcremen kan sagtens tilberedes et par timer før, og stilles på køl indtil desserten skal lægges samme.

𝟙 Råcreme:

Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene ud i noget af sukkeret.

Pisk æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen. Pisk til det er lyst og tykt.

Pisk fløden til tykt skum. Det skal være lidt tykkere end hvis det skal bruges til pynt.

Bland flødeskummet i æggeskummet og stil det til side. Stil det eventuelt på køl, hvis der går lidt tid inden du gør desserten færdig.

𝟚

Knus en cacao-marengs let og læg den i bunden af hvert dessertglas, eller hvad du har af glas.

Fordel råcremen i glassene oven på cacaomarengsen.

Kom en spiskeskefuld stikkelsbærsyltetøj midt i råcremen.

𝟛

Riv chokoladen og fordel den over desserten og pynt med blade af citronmelisse.

Streg

Se også min opskrift på flødeis med karamelchokolade.

Søgeord: Marengs, Cacaomarengs, Dessert

 

 

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: