Blåbærtærte med mandelcreme

Blåbærtærte er efter min mening en af de lækreste frugttærter. Blåbærrene er bagt i en lækker mandelcreme og serveret med friske blåbær og citronmelisse.

Blåbærtærte

Ingredienser:

Dej:

  • 100 g usaltet blødt smør.
  • 70 g flormelis.
  • 30 g mandelmel.
  • 1 æg.
  • 200 g mel.
  • Et nip salt
Kagecreme til mandelcremen:

  • ½ vaniljestang.
  • 2½ dl sødmælk.
  • 3 æggeblommer.
  • 75 g sukker.
  • 20 g majsstivelse.
Mandelcreme:

  • 100 g blødt smør.
  • 100 g flormelis.
  • 100 g mandelmel.
  • 2 små æg.
  • 15 g majsstivelse.
  • 1 spsk rom.
Fyld:
  • 200 g friske blåbær (frosne kan også bruges).
  • 50 g friske blåbær til pynt.
  • Nogle blade citronmelisse.

Jeg har brugt økologisk usaltet smør, da det er lidt billigere end almindelig økologisk smør. Til gengæld skal man så komme lidt salt i dejen.

Du skal bruge en tærteform på ca 26 cm i diameter og 2½ cm i  højden.

Tilberedning:
Blåbærtærte med mandelcreme

Opskriften tager lidt tid at tilberede, men følger du opskriften er det ikke specielt kompliceret. Til gengæld får du en tærte som smager himmelsk.

Jeg har en tærteform i stål med en løs bund. Den behøver ingen smøring.

Når der er smør i dejen er det ikke nødvendigt at smøre formene. Det gælder også keramikforme.

1 Tærtedej:

Ælt alle ingredienser sammen til en blød dej. Det kan også gøres med en foodprocessor.

Bred dejen ud i tærteformen. Brug en kagerulle som du ruller hen over tærteformen til at rette kanterne af.

2 Kagecreme:

Flæk vanillestangen og skrab kornene ud. Kog korn og vaniljestang sammen med mælken. Pisk æggeblommerne med sukker til de er skummende. Rør majsstivelsen i.

Hæld den kogende mælk i æggeblandingen og pisk det godt. Hæld blandingen tilbage i gryden, og varm den op under omrøring til kagecremen tykner. Skal kun lige nå kogepunktet.

Hæld cremen over i en skål og dæk den tæt med husholdningsfilm. Stil den til afkøling i køleskabet i en time. Den skal ikke være iskold.

3 Mandelcreme:

Rør smør og flormelis sammen med en elmikser. Rør æg og mandelmel i sammen med rom. Vend majsstivelsen i til sidst.

4 Tag kagecremen ud af køleskabet og rør den sammen med mandelcremen.

5 Kom blåbærrene oven på tærtedejen og fyld mandelcremen i formen til den næsten når kanten.

Bag din blåbærtærte i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i ca 30 minutter. Se til den efter 20 minutter og skru ned på 150 grader hvis tærten begynder at blive mørk.

Server din blåbærtærte kold med friske blåbær og citronmelisse.

Streg

Se også min opskrift på Hjemmelavet blåbær-is.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: