Rejesalat med vandmelon og friske ærter
Rejesalat som en frisk sommersalat med vandmelon, nybælgede ærter, rød chili, pistacienødder og citronmelisse. Serveret med en aioli med safran.
Ingredienser
Rejesalat
- 300 g grønlandske rejer (frosne eller i lage).
- 1 dl vandmelon i skåret i tern.
- 1 håndfuld friskbælgede ærter.
- 1 forårsløg.
- 1 tsk finthakket rød chili.
- 2 spsk grofthakkede usaltede pistacienødder.
- 2 kviste citronmelisse.
- 1 lille hjertesalat.
- 1 citron.
Aioli med safran
- 5 sp mayonnaise.
- 1 spsk 18% Thiese creme fraiche.
- ½ tsk safran (jeg brugte pulver).
- Revet skal af ½ citron.
- 1 tsk friskpresset citron.
- 1 knvspids salt.
Server et godt madbrød til salaten.
Opskriften er til en forret til 4 personer.
Tilberedningstid: 30 minutter uden optøning af rejer.
Tilberedning:
Rejesalat
Rejer er altid en lækker spise. Her får du dem i en lækker sommerindpakning som rejesalat. Server den som en forret eller en let frokostret i det grønne.
Skyld salaten og lad den dryppe af. Stil den til side.
Lad rejerne dryppe god af. Kom dem i en skål.
Skær vandmelonen ud i mindre stykker. Rens forårsløget og skær det i tynde ringe. Skyl chilien og fjern de hvide kerne. Hak den fint.
Bælg ærterne. Du kan også bruge frosne ærter, som så skal tøs op inden de anvendes.
Hak pistacienødderne groft.
Skyl citronmelissen og tag nogle blade fra til at pynte salaten med. Hak resten groft.
Bland vandmelon, ærter, forårsløg, chili, pistaciekerner og den hakkede citronmelisse sammen med rejerne.
Bland dressingen og smag den til med salt og peber. Hæld den over rejesalaten.
Anret salatblade på et fad og fordel rejesalat over salatbladene. Pynt med citronmelisse.
Safran Aioli
Rør mayonnaise og creme fraiche sammen i en skål.
Skyl citronen og riv skallen af den halve citron. Skær citronen over og pres lidt saft af citronen.
Bland citronskal og citronsaft i mayonnaisen/creme fraiche blandingen.
Rør safran i sammen med salt. Lad aiolien trække ca ½ time før den serveres.
Søgeord: Salat, Rejesalat, Rejer
Skriv et svar