Salade Nicoise med bønner og ansjoser

Salade Nicoise eller tunsalat med haricots verts fra haven og så selvfølgelig ansjoser og æg, som ud over tun er de mest traditionelle ingredienser i en ægte fransk Salade Nicoise.

Salade Nicoise

Ingredienser:

Opskriften er til 2 personer:

  • 1 dåse tun i olie mærket MSC (det handler om bæredygtighed, som jeg har skrevet om sidst i denne artikel).
  • 2 æg.
  • 8 ansjosfiletter.
  • 1 lille rødløg.
  • 300 g friske haricots verts.
  • 2 spsk kapers.
  • 2 spsk gedefriskost (Rondelè).
  • Basilikum blade til pynt.

Dressing:

  • 4 spsk olivenolie.
  • 1 spsk hvidvinseddike.
  • ½ tsk dijonsennep.
  • Salt og peber,

Jeg har suppleret den klassiske Nicoise med lidt variation ved at tilføje en fransk gedefriskost.

Tilberedningstid: 30 minutter.

Tilberedning:
Salade Nicoise

𝟙 Dræn tun for olie.

𝟚 Kog æggene. De skal ikke være helt hårdkogte. Når de er kogt skal de køle af og pilles.

𝟛 Nip haricots vert. Sæt let saltet vand over i en kasserolle. Kom haricots verts i det kogende vand, og lad småkoge i 5 – 8 minutter. Bønnerne må gerne være al-dende.

Hæld bønnerne i et dørslag og lad dem køle af.

𝟜 Rens rødløget og skær det i tynde skiver.

𝟝 Bland dressingen:

Pisk olivenolie og hvidvinseddiken sammen. Pisk dijonsenneppen i og smag til med salt og peber

𝟞 Kom bønnerne i bunden af et fad og fordel den drænede tun på bønnerne og derefter kapers.

  • Hæld dressingen over bønner og tun.
  • Del hvert æg i kvarte og anbring de kvarte æg oven på tunen.
  • Læg en ansjosfilet på hvert æg.
  • Fordel gedefriskost over salaten og derefter løgringe.
  • Pynt med basilikumblade.

Server et godt madbrød til din Salade Nicoise.

Prøv også min opskrift på salat med Serranoskinke.

Søgeord: Salat, Salade Nicioise, Nicoise, Nisoise, Tun

Streg

Tun er en omstridt fisk,
når det handler om bæredygtighed.

Jeg afholdt mig i en periode fra at købe tun på dåse, da jeg synes at det har været svært at finde ud af at købe den fisk, som er fanget på den mest hensigtsmæssige måde og den type fisk som er den hurtigst regenererende fisk.

Nu kan man heldigvis købe tun, som er mærket med ASC eller MSC – Marine Stewardship Council.

  • ASC – Aquaculture Stewardship Council – er en ny uafhængig mærkningsordning for miljømæssigt og socialt ansvarligt opdræt af fisk og skaldyr – også kaldet akvakultur.
  • ASC er stadig under udvikling, og det forventes, at man kan begynde at finde ASC-produkter i butikkerne i slutningen af 2021.
  • ASC vil sikre at fisk og skaldyr er opdrættet på en ansvarlig måde i forhold til det omkringliggende miljø, samt den lokale befolkning, og brugen af antibiotika, næringsstoffer og hjælpestoffer bliver begrænset og kontrolleret.
  • Desuden skal foderet til de opdrættede fisk komme fra bæredygtige, vildtfangede fisk, der er fanget til havs i ikke-overfiskede områder og efter internationale retningslinjer.

MSC mærket er blåt og er et mærke for uafhængigt certificeret fiskeri. Det en garanti for de fisk og skaldyr som sælges med mærket er fisket efter bæredygtige principper.

MSC mærket tun kan fås i COOP. 

 

 

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: