Kyllingetærte med squash og champignon
Kyllingetærte i en sprød bund med squash og champignons. Hvis du har en rest kylling er det altid godt at bruge det til en kyllingetærte.
Ingredienser:
Til en kyllingetærte kan du bruge alt det kød som sidder på lår, skulder og vinger.
Bunden har jeg bagt af en blanding mellem almindelig hvedemel og fuldkornsspeltmel. Fuldkornsmelet giver bunden en sprød og lækker smag. Smørret i dejen gør også sit til at gøre bunden lækker.
Jeg har brugt en tærteform på 24 cm i diameter med løs bund.
Tærtebund:
- 50 g fuldkornsspeltmel.
- 170 g hvedemel.
- 120 g smør.
- 2 spsk vand.
- 5 g havsalt.
Fyld:
- 200 g kogt eller stegt kyllingekød.
- 250 g champignons.
- 300 g squash.
- 2 kviste timian.
- 4 spsk olivenolie til stegning.
- 3 æg.
- 1 dl fløde.
- 2 dl yoghurt.
- 1 dl mælk.
- ½ tsk fint revet muskatnød.
- Revet skal af ½ citron.
- 1 tsk salt.
- ½ tsk friskkværnet peber.
- Salt og peber.
Tilberedningstid: 60 minutter.
Bagetid: 25 – 30 minutter.
Tilberedning:
Kyllingetærte med
squash og champignon
Dej:
1 Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2 Ælt ingredienserne sammen til en fast dej. Du kan bruge en foodprocessor til at samle ingredienserne.
3 Form dejen som en kugle og bred den ud i en tærteform på ca 24 cm i diameter. Når der er smør i dejen behøver man ikke at smøre formen.
4 Bag tærtebunden ved 200 grader i 12 minutter.
5 Tag den ud og stil den til side.
Fyld
6 Rens champignonerne og skær dem i skiver.
7 Skyl squashen og skær den yderste spids og stilk af. Skær quashen i tynde skiver og del dem i kvarte eller halve, afhængig af hvor tyk squashen er.
8 Skyl timianen.
9 Varm olivenolien op på en pande og kom champignonerne og squashen på panden sammen med timiankvistene. Svits det hele nogle minutter til det er blevet gyldent. Smag til med salt og peber. Tag panden af varmen og tag timiankvistene op.
10 Skær kyllingen i mindre mundrette stykker og fordel det over den forbagte tærtebund.
11 Fordel de stegte champignons og squash oven på kyllingekødet.
12 Pisk æggene sammen med fløde, yoghurt og mælk.
13 Skyl citronen og riv den halve fint. Kom den revne citronskal, muskatnød, salt og peber i og pisk blandingen godt sammen.
14 Hæld æggeblandingen over fyldet i tærten.
15 Bag tærten i 25 – 30 minutter ved 200 grader varmluft.
Server eventuelt en grøn salat til kyllingetærten.
Se også min opskrift på tomattærte
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar