Pæredessert med Gorgonzola

Lækker pæredessert til sensommeren med pærer kogt i vanilje serveret med gorgonzolacreme og brombærcoulis. Det er en smuk smagssymfoni.

Pæredessert med Gorgonzola og brombær

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer

  • 2 modne pærer.
  • 3 dl vand.
  • 50 g sukker.
  • Korn af ½ stang vanilje,
Gorgonzolacreme:
  • 75 g Gorgonzola.
  • 1½ spsk Thiese creme fraiche 38%.
  • 1 lille fed hvidløg.
Brombærcoulis:
  • 200 g brombær (frosne kan anvendes).
  • 100 g sukker

Mynteblade til pynt

Tilberedningstid: 70 minutter.

Tilberedning:
Pærer med Gorgonzola

Det er den perfekte årstid til at servere en pæredessert. Mit pæretræ som er meget gammelt bærer kun frugter hvert andet år, og det er så i år. Det bugner af pærer.

De vilde brombærbuske, som jeg ihærdigt forsøger at holde nede, giver nogle fantastiske store og lækre brombær.

Gorgonzolacremen og brombærcoulis’en kan tilberedes dagen inden du skal servere desserten. Det skal blot tages ud af køleskabet et par timer før retten skal serveres.

? Skyl pærerne og del dem i halve. Skær kernehuset ud.

? Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kog vand, sukker og vaniljekorn og vaniljestang op i en kasserolle og kom pærerne i. Lad pærerne simre i 5 – 10 minutter under låg. De skal ikke koges helt møre. Tag kasserollen af varmen og lad pærerne køle af i kasserollen.

? Gorgonzolacreme.

Rør gorgonzolaen sammen med cremefraichen. Rens hvidløgsfeddet og pres det og rør det i gorgonzolacremen. Kom husholdningsfilm over.

Hvis cremen skal bruges inden for de næste timer, må det gerne stå på køkkenbordet. Det skal helst have stuetemperatur, når det serveres.

? Brombærcoulis

Kom brombær og sukker i en kasserolle og lad det varme op på lavt blus indtil brombærrene har dannet saft.

Lad det simre i ca ½ time. Tag kasserollen af varmen og lad brombærcoulis’en køle af på køkkenbordet. Det tykner når det er blevet afkølet.

Pæredessert, servering

Del de halve pærer i 2 og anret 2 kvarte pærer på hver tallerken.

Kom en tsk gorgonzolacreme i hulningen på de kvarte pærer.

Server brombærcoulis’en til og pynt med mynteblade.

 

 

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: