Lækre sprøde dild-agurker

Dild-agurker, sprøde og fulde af smag af sommer. Det er et godt tilbehør til mange retter, som burgere, stegt kylling og mange salater.

Dildagurker

Opskriften er til 3 kg agurker. Syltningen foregår over 2 dage.

Ingredienser:

3 kg frilands-agurker (drueagurker kan også bruges).

Saltlage:
  • 3 l vand.
  • 600 g salt.
Syltelage:
  • 3 l lagereddike uden farve.
  • 2½ kg sukker.
  • 2 potter dild.

Tilberedningstid: 2 dage.

Trækketid i saltlage: 1 døgn.

Tilberedning:
Dildagurker

I begyndelsen af juni såede jeg frø af frilands-agurker i køkkenhaven. Jeg vidste ikke rigtigt hvad det ville blive til. De blev sået lidt sent og med den tørre sommer havde jeg ikke de store forventninger. Agurker skal have rigelig vand for ikke at blive bitre.

Jeg blev glædeligt overrasket da jeg under de store blade ledte efter agurker i august efter en uge med masser af regn. Det vrimlede med bittesmå, små og halvstore agurker.

Agurkerne kan godt spises rå. Men skallen er lidt tykkere end på salatagurker, så jeg besluttede at sylte dem.

De mellemstore har jeg skåret i skiver og de små har jeg syltet hele.

De bittesmå har jeg ladet sidde lidt endnu.

Dag 1.

𝟙 Kom vand og salt i en gryde og kog det op. Tag gryden af varmen og lad saltlagen køle af.

𝟚 Vask agurkerne og tør dem.

𝟛 Hele syltede agurker:

Skær enderne af og prik dem uden på skallen med en gaffel. Læg dem i en skål.

𝟜 Syltede agurker i skiver:

Skær agurkerne i skiver på 2 – 3 mm i tykkelsen. Læg dem i en skål.

𝟝 Hæld den afkølede saltlage over agurkerne i de to skåle. Læg en tallerken over dem, så agurkerne bliver holdt nede under lagen. Lad dem trække til næste dag.

Dag 2.

𝟙 Hæld lagen fra agurkerne og lad dem dryppe godt af.

𝟚 Skold de rene sylteglas med kogende vand. Skyl dem i Atamon.

𝟛 Læg agurkerne i glassene.

𝟜 Skyl dilden og klip den fint.

𝟝 Kog eddike og sukker op. Tag gryden af varmen og kom den klippede dild i og rør rundt.

𝟞 Hæld lagen over agurkerne og skru låget på med det samme.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: