Kakao-lagkage med smørcreme

Kakao-lagkage med bunde lagt sammen med smørcreme og kakaoglasur er lige til at sætte tænderne i til søndagskaffen. En opskrift jeg har fundet i min mors gamle opskrifter. Den smager præcis som jeg husker det.

Kakao-lagkage

Ingredienser:

Opskriften er til en lagkage-størrelse på 18 cm i diameter. Der er tre kagebunde, som skal bages hver for sig. Man kan bage kagebundene i en springform.

Lagkage-bunde – 3 stk

Lagkage-kagebunde

  • 4 æg.
  • 130 g sukker.
  • 50 g kartoffelmel.
  • 2 tsk bagepulver.
  • 2 spsk cacao.
Smørcreme:

Smørcreme -ingredienser

  • 125 g smør.
  • 130 g flormelis.
  • 2 pasteuriserede æggeblommer.
Glasur:

Kakao-lagkage glasur ingredienser

  • 200 g flormelis.
  • 2 spsk cacao.
  • ca 15 mandler til pynt.

Tilberedningstid: 2 ½ time

Tilberedning:
Kakao-lagkage med smørcreme

Da jeg serverede denne lagkage for nogle venner, var det en velkendt kage, som han også havde fået i sin barndom. I hans hjem blev det kaldt for en brun lagkage.

Kagebundene

? Tænd ovnen på 200 grader varmluft

? Pisk æggene med sukkeret. Sigt mel, bagepulver og cacao i æggesnapsen og vend det rundt til ingredienserne er helt fordelt

? Kom bagepapir på bunden af en springform og smør siderne med smør.

? Hæld en tredjedel af dejen i springformen og bag den i 10 – 12 minutter.

? Vend bunden ud på bagepapir, som er strøet med sukker.

? Gentag bagningen to gange med resten af dejen.

? Lad bundene køle af.

Smørcreme:

? Kom smørret i en skål og pisk det næsten hvidt.

? Pisk æggeblommerne i og derefter flormelis.

Lagkagen:

? Læg lagkagen sammen. Fordel halvdelen af smørcremen oven på den første kagebund. Læg den næste kagebund over og fordel resten af smørcremen. slut af med den sidste bund.

? Kom mandlerne i en lille kasserolle med vand og kom vand i som dækker mandlerne. Kog dem op og tag kasserollen af varmen. Lad dem stå et øjeblik i det varme vand. Hæld vandet fra og smut skallen af. Flæk mandlerne i to.

? Kog lidt vand til glasuren. Glasuren bliver blank, hvis du bruger kogt vand. Lad det køle lidt af inden du bruger det.

? Bland flormelis, cacao og vand til en passende tykkelse. Den må ikke være for tynd, da den så flyder ud.

? Fordel glasuren over kagen og pynt med mandlerne.

Streg

Se også min opskrift på chokoladekage med karamelcreme.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: