Boller med sprød skorpe og sej krumme.

Boller bagt med surdej og uden gær har en lækker sprød skorpe og en sej krumme. De kan udkonkurrere selv nogle af de bedste bagerboller. Jeg har altid nogle i fryseren, som let kan varmes til morgenbordet i weekenden.

Boller af surdej

Ingredienser:

Antal boller: 18 stk.

  • 225 g opfrisket surdej.
  • 775 g koldt vand.
  • 100 g fuldkorns Ølandshvede.
  • 200 Ølandshvede.
  • 700 g Meyers hvedemel.
  • 25 g havsalt.

Tilberedningstid: Bollerne bages over 2 dage hvis du har en opfrisket surdej. Tilføj endnu et par døgn, hvis du ikke har en surdej.

Se mine vidoer om surdej på
 min YouTube-kanal.

Dejen røres på en røremaskine. Du kan ælte dejen i hånden. Det kræver tålmodighed og muskler.

Bagetid: 12 – 15 minutter ved 250 grader varmluft.

Hvis du vil have de perfekte boller, skal de have en kernetemperatur på 99 grader. Du kan bruge et bagetermometer eller blot et almindeligt stegetermometer.

Tilberedning:
Boller af surdej

Du kan bage bollerne på en bagesten. Det kræver lidt teknik. En almindelig bageplade med bagepapir kan også bruges.

Hvis du ønsker de perfekte boller skal bollerne have en kernetemperatur på 99 grader. Du kan tjekke dem med et bagetermometer eller et almindeligt stegetermometer.

Dag 1

Kom surdej, vand og mel i en røreskål. Slut af med saltet.

Sæt maskinen til at ælte. Først langsomt indtil alle ingredienser er rørt sammen.

Sæt røremaskinen på høj hastighed og lad den ælte indtil dejen er samlet og den kan klare en glutentest (Du kan også se video med glutentest på min YouTube-kanal).

Kom husholdningsfilm over skålen og sæt skålen i køleskabet til næste dag.

Dag 2.

Hvis du bruger bagesten, så sæt den i ovnen og tænd ovnen på 250 grader varmluft.

Hvis ikke, så tænd ovnen på 250 grader uden varmluft.

Hæld dejen ud på et melstrøet bord og fold den en gang over hinanden. Drys mel over dejen.

Læg bagepapir på en bageplade med bagsiden opad.

Skær strimler ud af dejen og del hver strimmel i mindre stykker.

Læg bollerne på bagepapiret. Når ovnen er varm nok, bruger du bagepladen som en bagespatel og lader pladen med bagepapiret glide ind på bagesten og træk så bagepladen ud. Bollerne bliver nu liggende med bagepapiret oven på bagestenen.

Hvis ikke du har en bagesten, sætter du bare pladen med bollerne ind i ovnen.

Bollerne bages ved 250 grader i 12 – 15 minutter.

Afkøles på en bagerist.

Streg

 

Se også opskriften på koldhævede boller.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: