Fiskefrikadeller med kapers og rødløg

Lækre smagfulde fiskefrikadeller med en sovs med citron og kapers, dertil syltede rødløg.

Dette er en ny variation af mine fiskefrikadeller og tilbehøret. Allehånde giver fiskefrikadellerne mere smag og suppleres godt af en den salte og lidt syrlige smag af citron og kapers. For at få den komplette smag serverer jeg syltede rødløg til.

Fiskefrikadeller

Ingredienser

Opskriften er til 4 personer:

  • 600 g torskefilet
  • 50 g mel
  • 1 gult løg
  • l æg
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk frisk kværnet peber
  • 1/2 tsk allehånde
  • olivenolie til stegning.
Kaperssovs:
  • 25 g smør
  • 2 strøgne spsk mel
  • 1 – 2 dl kogevand fra kartofler
  • ½ dl piskefløde (kan erstattes af mælk)
  • 1/2 terning grøntsagsbouillon
  • saft af ½ citron
  • 2 spsk kapers
  • 1 spsk kaperslage
  • salt og peber

Tilberedningstid: 1 time.

Tilberedning:
Fiskefrikadeller

Hjemmelavede fiskefrikadeller er nemt at tilberede med en hakker eller foodprocessor til at hakke fiskekødet. Du kan sagtens anvende frossen frisk, som bare skal tøs op før det hakkes.

Jeg kommer meget lidt mel i farsen og anvender derfor ikke noget mælk.

Kaperssovsen er opbagt, og jeg har anvendt kogevand fra kartoflerne. Hvis du vil undgå opbagning kan du sagtens koge mælk og vand op og jævne med Maizena.

𝟙 Fiskefrikadeller:

Fjern eventuelle ben fra torsken. Skær den i mindre stykker og hak det i en foodprocessor eller hakker. Kom fiskefarsen i en skål. Rens løget og riv det fint på et rivejern. Bland det revne løg, mel, æg og krydderier i farsen. Lad den hvile ½ – 1 time.

Du kan evt. tilberede kartoflerne og sætte dem over til at koge i hviletiden.

Form fiskefrikadellerne med en ske og steg dem i rigelig olie.

𝟚 Kaperssovs:

Skyl citronen og skær den igennem. Pres saften i en skål og stil den til side.

Smelt smørret i en kasserolle uden at det tager farve. Kom melet i og rør godt rundt.

Tilsæt vand lidt af gangen og rør sovsen godt igennem. Bliv ved med at tilsætte vand indtil sovsen har den rette tykkelse.

Kom bouillonterningen i sovsen sammen med citronsaften, kapers og kaperslage. Lad det koge op.

Tilsæt til sidst lidt fløde og smag til med salt og peber.

Server kogte kartofler og en klassisk grøn salat til.

Streg

Se også min opskrift på kyllingetærte med champignon.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: