Æbletærte à là Normandiet

Lækker fransk æbletærte à là Normandiet. Det er en klassisk fransk æbletærte med Calvados-likør og et godt alternativ til de traditionelle danske æblekager.

Æbletærte

Ingredienser:

Tærtedej:

Æbletærte - ingredienser til tærtebunden

  • 200 g hvedemel.
  • 100 g sukker.
  • 100 g smør.
  • 1 nip salt (hvis du bruger usaltet smør).
  • 1 æg.
Tærtefyld:

Æbletærte - ingredienser til fyldet

  • ¾ kg æbler (6 – 8 æbler)
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 50 g mandelmel
  • 2 dl fløde
  • ½ glas calvados likør
  • ca. 18 mandler til pynt

Tilberedningstid inkl. bagetid: 2 timer

Bagetid: 25 minutter ved 200 grader konventionel varme

Du skal bruge en tærteform på ca 26 cm i diameter: jeg bruger en tærteform i rustfrit stål med løs bund. ca. 4 cm i højden.

Tilberedning:

Det er et fantastisk frugt-år. Træerne bogstaveligt bugner med frugter, som pærer, æbler og blommer. Det skal vi selvfølgelig udnytte.

𝟙  Bland mel sukker og salt sammen. skær smørret i mindre stykker og bland det i sammen med ægget. Ælt dejen godt igennem, så smørret og ægget bliver godt fordelt.

Form dejen som en kugle og bred den ud i tærteformen, så den når helt op til kanten. Det er ikke nødvendigt at smøre formen, når man bruger en form af rustfristål. Sæt ovnen på 200 grader.

𝟚  Smut mandlerne og flæk dem. Skræl æblerne. Del dem i kvarte og fjern kærnehuset. Skær dem i tynde skiver. Anbring æbleskiverne taglagt direkte i den ubagte tærtedej.

𝟛  Kom æggene i en skål og pisk dem sammen med et piskeris. Kom sukker og mandelmel i og rør det godt sammen med ægget. Kom til sidst fløde og calvadoslikør i blandingen og rør det godt sammen.

𝟜  Hæld æggecremen over æblerne. Fordel de flækkede mandler over æbletærten.

𝟝  Bag tærten i den forvarmede ovn i 25 – 30 minutter. Hold øje med tærten efter 10 minutter og skru eventuelt temperaturen ned til 175 grader, hvis tærten er ved at tage farve.

Tag den ud og lad den køle af. Server eventuelt med vaniljeis eller bare som den er.

Den kan serveres varm og kold, med vaniljeis eller bare som den er.

Streg

Prøv også min squashkage med olie og kanel.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: