Biscotti – en lidt anderledes småkage

Lækre italienske biscotti med mandler og pistacienødder. Jeg har altid en småkage i huset, så jeg kan byde på noget til kaffen til uventede gæster. Eller for den sags skyld, så jeg selv kan få bare lidt sødt til teen eller kaffen.

Biscotti - hjemmebagte, langtidsholdbare småkager

Disse biscottier er uden smør og kan holde sig i en kagedåse i et par måneder. De er hurtige at bage selv om de skal bages over to gange. Først som  små brød og derefter skæres ud og tørres i ovnen bagefter.

Småkagerne kan sammenlignes med det man i gamle dage kaldte beskøjter, som sømændene havde med på lange rejser. Det var en hård kiks, som også er bagt over to gange, for at få al fugten ud af dem.

Jeg har en fornemmelse af at beskøjter ikke var til at tygge, og at de skulle blødes op i kaffe eller vand, før man kunne spise dem.

Det kan man også med biscottierne, men de kan sagtens spises tørre også.

Ingredienser:

Biscotti - det skal du bruge

Af opskriften får man ca 90 stk.

  • 275 g hvedemel.
  • 250 g rørsukker.
  • 2 strøgne tsk bagepulver.
  • 3 mellemstore æg.
  • 90 g mandler.
  • 90 g usaltede pistacienødder.
  • Revet skal af 1 appelsin.
  • 1 nip salt.

Tilberedningstid: ca 90 minutter

Bagetid 20 minutter og 10 minutter ved 175 konventionel varme.

Afkøling af brød: 30 minutter.

Tilberedning:
Biscotti

Sæt ovnen på 175 grader.

? Bland mel, sukker, salt og bagepulver sammen.

? Vask appelsinen og riv skallen af.

? Pisk æggene sammen og ælt dem i mel og sukkerblandingen sammen med appelsinskallen.

? Ælt de hele mandler og pistacienødder i.

? Rul dejen ud på et melstrøet bord til 3 brød på ca. 20 cm i længden. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir og tryk dem let flade, så de bliver ca. 3 cm brede. Bag dem i ovnen ca 20 minutter. De er lidt gyldne, når de er færdige.

? Tag dem ud og lad dem køle lidt af. Skær brødene i skiver på skrå. Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen ca. 10 minutter eller til de er blevet gyldne.Tag dem ud og lad dem køle helt af.

Server dem til kaffen eller teen og læg de resterende i kagedåser.

Streg

Se også min opskrift på American cookies.

Gem eller udskriv denne artikel
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: