Laksesalat med varmrøget laks

Laksesalat, aller tapas af varmrøget laks med æbler og purløg i mayonnaise og creme fraiche. Det er en lækker tapas, som er let og hurtig at tilberede. Server den eventuelt sammen med min tapas med agurk og humus.

Laksesalat

Ingredienser:

Opskriften er til 4 portioner.

  • 125 g varmrøget laks (pulled varmrøget laks).
  • 4 spsk creme fraiche 18%.
  • 4 spsk god mayonnaise.
  • 4 spsk fint hakket purløg.
  • ½ æble.
  • Salt og peber
  • Purløg til pynt

Jeg serverer tynde skiver ristet rugbrød til min laksesalat.

I stedet for rugbrød kan man købe små ristede rugbrødsnack, som er velegnede til denne tapas.

Tilberedningstid: ½ time.

Tilberedning:
Laksesalat med varmrøget laks og æbler i mayonnaise

Varmrøget laks kan nu fås som pulled laks. Det er helt sikkert lakserester og derfor ikke så dyrt, som hvis du køber et helt stykke varmrøget laks. Jeg støtter på alle måder bæredygtighed og regner jeg også med, at der ikke bliver smidt så meget mad ud, når det kan sælges på denne måde.

𝟙 Rør creme fraiche og mayonnaise sammen  og smag til med salt og peber.

𝟚 Vask æblet og skær det igennem. Fjern kernehuset. Skær æblet i mindre stykker

𝟛 Skyl og hak purløget fint og bland det i laksesalaten.

𝟜 Rist 4 tynde skiver rugbrød.

Server tapasén med hakket purløg til.

Streg

Se også min opskrift på pocherede æg med Serranoskinke og aioli.

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: