Laksesalat med varmrøget laks
Laksesalat, aller tapas af varmrøget laks med æbler og purløg i mayonnaise og creme fraiche. Det er en lækker tapas, som er let og hurtig at tilberede. Server den eventuelt sammen med min tapas med agurk og hummus.
Ingredienser:
Opskriften er til 4 portioner.
- 125 g varmrøget laks (pulled varmrøget laks).
- 4 spsk creme fraiche 18%.
- 4 spsk god mayonnaise.
- 4 spsk fint hakket purløg.
- ½ æble.
- Salt og peber
- Purløg til pynt
Jeg serverer tynde skiver ristet rugbrød til min laksesalat.
I stedet for rugbrød kan man købe små ristede rugbrødsnack, som er velegnede til denne tapas.
Tilberedningstid: ½ time.
Tilberedning:
Laksesalat med varmrøget laks og æbler i mayonnaise
Varmrøget laks kan nu fås som pulled laks. Det er helt sikkert lakserester og derfor ikke så dyrt, som hvis du køber et helt stykke varmrøget laks. Jeg støtter på alle måder bæredygtighed og regner jeg også med, at der ikke bliver smidt så meget mad ud, når det kan sælges på denne måde.
1 Rør creme fraiche og mayonnaise sammen og smag til med salt og peber.
2 Vask æblet og skær det igennem. Fjern kernehuset. Skær æblet i mindre stykker
3 Skyl og hak purløget fint og bland det i laksesalaten.
4 Rist 4 tynde skiver rugbrød.
Server din taps med hakket purløg til.
Se også min opskrift på pocherede æg med Serranoskinke og aioli.
Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:
Skriv et svar