Bagt kulmule med tomat-concassé

Bagt kulmule med tomat-concassé, oliventapanade og sauterede porrestrimler og ruccula. En lækker tapas-agtig lille ret, som kræver lidt energi at tilbederede. Resultatet er en lækker og smagfuld fiskeret som vil henrykke de fleste.Kulmule med tomatconcasse

Ingredienser:

Du kan vælge at tilberede det hele fra bunden – eller at købe dig til næsten det hele: Fiskefileten kan købes helt klar, hummerfonden kan fås på dåse. Du kan også købe oliventapanaden, hvis du ikke har mod på selv af tilberede den.

Opskriften er til 6 personer som tapas, eller til 4 personer som forret.

Bagt kulmule
  • 300 g kulmulefilet uden skind.
  • 4 røde faste tomater.
  • 1 skalotteløg.
  • 2 fed hvidløg.
  • 2 spsk olivenolie.
  • 1 spsk flydende honning.
  • Salt og peber.
Oliven-tapanade:
  • 200 g sorte oliven uden sten.
  • 1 lille ansjosfilet eller benfrie sild.
  • 1 lille fed hvidløg.
  • ½ dl god olivenolie.
  • Salt og peber.
Hummersauce:
  • 2 dl hummerfond eller hummersuppe.
  • 1 dl piskefløde.

Strimlet porre og rucola:

  • 1 lille porre.
  • 1 håndfuld rucola.
  • Revet skal af ½ citron

Tilberedningstid: 40 minutter. 

Tilberedning:
Bagt kulmule med tomat-concassé

𝟙 Start med oliventapanaden og blend ingredienserne til en jævn masse.

𝟚 Flå tomaterne ved at lægge dem i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem ligge i et par minutter. Flå skallen af.

Skær tomaterne over og fjern kernerne. Hak tomatkødet. Rens og hak skalotteløget og hvidløgsfeddet.

𝟛 Varm olivenolien op i en gryde og kog de hakkede tomater og løgene med lidt honning til en tæt masse. Smag til med salt og peber.

𝟜 Skær fisken i fingertykke skiver og anbring dem på et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Fordel tomatpastaen over fiskestykkerne og bag fisken i en forvarmet ovn ved 180 grader i 3 – 5 minutter.

𝟝 Rens porren og skær den i tynde skiver. Kom olivenolie i en gryde og riv citronskallen i.

Sautér porrestrimlerne i citronolien til de er lige varmet igennem. Sluk for varmen og vend ruccolaen i.

𝟞 Sauce:

Kog hummersuppen op. Pisk fløden let og vend den i saucen.

Anret fisken på en tallerken med de strimlede porrer og rucola. Pynt med oliventapanade og fordel saucen over.

Retten fortjener et glas god Riesling.

Streg

Vidste du, at jeg har masser af tapas-opskrifter her på bloggen? Se her.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: