Græskarsuppe, smagfuld og fløjlsblød

Simpel og smagfuld græskarsuppe med en fløjlsblød konsistens til hverdag og fest og som de fleste børn kan lide den.

Denne græskarsuppe er simpel og smagen er enkel. Mit barnebarn Osvald på 5 år, som ellers er en kræsen herre, roste suppen og spiste op. Som han sagde “den smager godt og den er ikke som en mos”. Her mener han en moset grøntsagssuppe.

Græskarsuppe

Ingredienser:

  • 2 små porrer.
  • 500 g butternut græskar eller hokkaido.
  • 300 g kartofler.
  • 50 g smør.
  • 2½ dl mælk.
  • 2½ dl vand.
  • Salt og  friskkværnet peber.
  • 1 dl fløde.

Topping:

  • 50 gr græskarkerner.
  • 5 g smør.

Tilberedningstid: 1 time.

Jeg valgte at servere suppen til de voksne med en topping af smørristede græskarkerne og en dusk persille.

Tilberedning:
Simpel og smagfuld græskarsuppe

𝟙 Skyl græskarret godt. Skær det igennem og fjern kernerne. Skær græskarret i mindre stykker.

Rens porrene og skær dem i grove skiver. Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.

𝟚 Smelt smørret i en gryde og lad det bruse af. Svits porrene i smørret nogle minutter til de har fået en anelse farve.

Hæld græskarstykkerne og kartoffelstykkerne i gryden. Hæld mælk og vand ved. Krydr med salt og peber.

Lad suppen koge i 30 minutter.

𝟛 Blend suppen. Jeg bruger en stavblender. Hæld fløden ved og smag suppen til med salt og peber

𝟜 Smelt smørret på en lille pande og rist græskarkernerne nogle få minutter.

Server suppen med eller uden toppingen.

Streg

Se også min opskrift på porresuppe med kartofler og bacon.

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: