Gule ærter med flæsk og pølse

Klassisk gammeldags gule ærter tilberedt med flæsk og medisterpølse. Det er blevet rigtig efterår og det er tiden til at spise de klassiske vinterretter som bl.a. gule ærter.

Gule ærter med flæsk og pølse

Ingredienser:

Retten er til 6 – 8 personer

  • 1 pakke Møllerens Gule ærter (450 g).
  • 1 stykke magert stribet flæsk på ca 500  g.
  • 1 – 2 tsk salt.
  • 3 gulerødder.
  • 1 porre.
  • 10 skalotteløg.
  • ¼ selleri
  • 4 mellemstore kartofler.
  • 3 – 4 kviste timian.
  • 500 g medisterpølse.
  • 1 bundt persille.
  • Salt og peber.
Tilbehør:
  • Rødbeder.
  • Sennep.

Tilberedingstid: 45 minutter.

Kogetid: 1½ time.

Tilberedning:
Gule ærter med
flæsk og medisterpølse

De gule ærter er kogt på flæsk, danske efterårsurter og grøntsager. I princippet kan man sagtens spise det uden kød nu hvor vi skal tænke over hvor meget kød vi skal spise.

Det er en ret som kan fryses. Jeg serverer ofteærterne på anden- og tredie-dagen uden kød.

“Møllerens gule ærter” gør det rimelig nemt at tilberede gule ærter. De skal blot koge i fem minutter efter at kød og grøntsager er kogt.

𝟙 Kom flæsket i en gryde og dæk det til med vand. Lad det koge op og skum suppen. Skyl timiankvistene godt og bind dem sammen med bomuldstråd. Kom det ned i gryden sammen med salt. Lad kødet koge i ca 1 time.

𝟚 Gør grøntsagerne i stand. Skær gulerødder og porrer i tynde skiver. Skær kartofler, selleri og persillerod i terninger.

𝟛 Kom grøntsagerne og medisterpølsen i de sidste 15 minutter af kogetiden.

𝟜 Tag det stegte flæsk og medisterpølsen op, samt timiankvistene.

𝟝 Kom ærterne i suppen og lade den koge med i ca 5 minutter.

𝟞 Skær medisterpølsen ud i mindre stykker og steg stykkerne på panden i olienolie eller smør.

Server de gule ærter i dybe tallerkener og server kødet til med sennep og rødbeder.

Hvis jeg tilbereder gule ærter til gæster serverer jeg ofte crepe suzette til.

Streg

Se også min opskrift på porresuppe med kartofler og bacon.

 

 

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: