Forloren hare med asier og kvædegelé

Forloren hare serveret med kartofler, brun sovs, kvædegelé og asier dertil en hvidkålssalat med æbler og syltede agurker.

Forloren hare

Forloren hare er en traditionel dansk ret, som er gået lidt i glemmebogen. Der er masser af smag og med et lidt alternativ tilbehør, som kvædegelé og hvidkålssalat med æbler og syltede agurker er det en god hverdagsret. Jeg mener at det er en ret, som de fleste børn og voksne vil have lyst til at indtage.

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

Forloren hare
  • 400 g hakket svine og oksekød.
  • 1 dl rasp.
  • 2 æg.
  • ¼ dl fløde.
  • 5 – 6 skiver håndskåret bacon.
  • 4 dl mælk.
  • Kulør.
  • ¼ terning bouillon.
  • 1 spsk maizena eller sovsejævner.
  • Smør til at smøre fadet.
  • Salt og peber.
Hvidkålssalat
  • ¼ hvidkålshovede.
  • 1 lille æble.
  • 2 spsk hakkede tawama-syltede agurker (almindelige syltede agurker kan også anvendes).
  • 2 spsk god mayonnaise.
  • 2 spsk creme fraiche.
  • 1 tsk dijonsennep.
  • 1 tsk citronsaft.
  • Peber.
Tilbehør

Tilberedningstid: 1½ time. 

Tilberedning:
Forloren hare
med asier og kvædegelé

𝟙 Tænd ovnen på 250 grader. Ælt farsen sammen med rasp, æg, fløde og salt og peber. Farsen skal være ret fast

𝟚 Form farsen til en kort pølse og anbring den i et smurt ovnfast fad. Anbring baconskriverne oven på farsen.

𝟛 Sæt fadet i ovnen og lad “haren” stege 15 minutter. Den skal være gylden. Tag fadet ud af ovnen.

𝟜 Bland mælken sammen med kulør. Varm mælken op, så den er lun. Hæld den over “haren”.

𝟝 Steg “haren” færdig ved 170 grader i 30 minutter. Dryp ind i mellem med mælken fra fadet.

𝟞 Mens “haren” steger kan du tilberede:

Kartofler og salat

Skræl kartoflerne og kog dem i letsaltet vand i 15 – 20 minutter

𝟟 Snit hvidkålshovedet fint og hak det. Skyl æblet og fjern kernehuset. Skær det i små terninger. Hak de syltede agurker.

𝟠 Rør mayonnaise, cremefraiche og sennep sammen. Smag dressingen til med citronsaft og peber.

𝟡 Sovs:

Tag “haren” ud af ovnen og hæld skyen i en kasserolle. Kog den op med en ¼ bouillonterning. Si sovsen og hæld den tilbage i kasserollen. Smag sovsen til med evt. lidt salt. Rør maizenaen ud i koldt vand og jævn sovsen.

Skær skiver af den forlorne hare og server kartofler, sovs , kvædegelé, asier og hvidkålsalaten til.

Streg

Se også min opskrift på okse-frikadeller.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: