Risotto med porrer og parmesan

Lækker cremet risotto med porrer og parmesan. Jeg har toppet risottoen med ristede bacontern og persille. Hvis du ønsker en ren grøntsagsret kan du skippe de ristede bacontern.

Risotto er en nem hverdagsret. Man skal have lidt tålmodighed når man tilbereder risotto. Det er vigtigt at blive ved med at røre og tilføre væde indtil den har den rette konsistens.

Risotto

Ingredienser:

Opskriften er til 4 personer.

  • 3 porrer.
  • 1 løg.
  • 10 g smør.
  • 3 dl risottoris.
  • 1 ltr bouillon.
  • 3 dl hvidvin.
  • 2 dl revet parmesan.
  • Friskkværnet peber.
Topping
  • 3 håndskårne baconskiver.
  • 1 bundt hakket persille.

Tilberedningstid: 60 minutter.

Tilberedning:
Risotto med porrer og parmesan

1 Start med at skærer baconskiverne i mindre tern og steg dem til de er sprøde.

2 Riv parmesanosten fint.

3 Pil løget og skær det i tern. Rens porrerne og skær dem i tynde skiver.

4 Varm smørret op i en gryde og svits løget og halvdelen af porrerne.

5 Kom risene i gryden og steg dem med et kort øjeblik.

6 Hæld 1 dl af hvidvinen i gryden og rør rundt til væden er helt optaget i risene. Hæld den næste dl i og rør igen rundt til væden er optaget. Bliv ved med at hælde vin og derefter bouillonen i til risene er kogt.

7 Kom parmesanosten i risottoen og rør risottoen godt igennem. Konsistensen af risottoen skal være cremet og ikke for fast. Smag til med salt og peber.

Server risottoen med de stegte bacontern og hakket persille.

Streg

Se også min opskrift på risotto med kulmule og safran.

Gem eller udskriv denne artikel

Følg også Refleksion Og Rabarberkompot på:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: