Tapas: Stegt savoykål, skinke, rygeost

En tapas af smørstegt savoykål med ristet serranoskinke, æbler og pinjekerne serveret med en creme af rygeost, mayonnaise og ricotta.

Tapas

Savoykålen er en flot kål med masser af grønne nuancer og velegnet til en frisk tapas. Den er sprød og har en dejlig frisk smag. Det er en mellemting mellem en salat og en kål i smagen. Den står stadig flot i køkkenhaven. Den kan spises fintsnittet og rå. Den smager dog også rigtig godt stegt kort på panden.

Ingredienser:

Denne tapas-opskrift er til 4 personer.

  • 5 – 6 skiver serranoskine.
  • 1 lille savoykål.
  • 1 æble.
  • 1 lille håndfuld pinjekerner.
  • 10 g smør til stegning.
Creme:
  • 5 spsk mayonnaise.
  • 3 spsk rygeost min 10%.
  • 2 spsk ricotta.
  • 1 spsk citronsaft.
  • 1 fed hvidløg.
  • 1 tsk flydende honning.
  • 1 tsk rød balsamicoeddike.
  • Salt og peber,

Tilberedningstid: 30 minutter. 

Tilberedning:
Tapas af savoykål, serranoskinke
og andet godt

Start med at røre cremen:

𝟙 Rør ricottaen godt igennem. Bland mayonnaisen og rygeosten sammen med ricottaen.

𝟚 Rens hvidløgsfeddet og pres det i cremen. Tilsæt citronsaft, honning og balsamicoeddike. Smag til med salt og peber.

𝟛 Tænd ovnen på 200 grader. Læg serranoskinken på en bageplade med bagepapir og rist det i ovnen i ca. 5 minutter eller til det er sprødt. Tag det ud og lad det køle af.

𝟜 Skyl savoykålen godt og snit den fint.

𝟝 Skyl æblet og fjern kærnehuset. Skær det i mindre tern.

𝟞 Rist pinjekerne på en tør pande til de er blevet gyldne.

𝟟 Varm smørret op på en pande og lad det bruse af. Steg savoykålen nogle få minutter. Det skal ikke falde  helt sammen.

𝟠 Server savoykålen med et drys af æbleterningerne og pinjekerne. Del serranoskinken i mindre stykker og anret den oven på salaten. Server cremen til.

Streg

Vidste du, at der er masser af tapas-opskrifter her på bloggen! Se selv.

Gem eller udskriv denne artikel

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: